Detroit poražen sa čak 0:8!

NHL sezona

Detroit poražen sa čak 0:8!

Nevjerovatno, ali istinito. Detroit Red Wingsi, aktuelni prvaci, doživjeli su poraz od čak 0:8. “Krvnici” su bili Nashville Predatorsi koji su prvake naprosto ponizili.

Ništa “crvenim krilima” nije polazilo za ruko. Apsolutno ništa, a stvar bude gora indisponiran je bio i golman Conklin koji je primio i neke golove koje u “normalnim” okolnostima ne bi nikada.
Nakon samo 11 minuta igre na semaforu je stajalo 5:0. Strijelci su bili Legwand, Ward, Pihlstrom i Arnott i već tada je pobjednik bio poznat. Do kraja su se u listu upisali Arnott (dva puta) i Weber.

Derbi su odigrali Bruinsi i Capitalsi, a gosti su pokazali da će u doigravanju biti itekako nezgodni. Pobjednik je odlučen u produžecima (Semin), a treba kazati da su igrači iz američke prijestonice stalno bili u vodstvu, te da su se domaćini uporno vraćali. Ko zna do kada bi se igralo tako da u NHL-u ne postoji pravilo zlatnog gola.

Iz ovog kola treba izdvojiti pobjedu Montreala nad Sharksima od 3:2. Markov, Gorges i Koivu bili su strijelci za Canadiense (u tom trenutku za velikih 3:0), ali su se mladići iz San Josea vratili na pristojnih 2:3 (Pavelski,  Thornton).

Rezultati
Boston - Washington 3:4 (p.), New Jersey - Florida 7:2, Dallas - Anaheim 3:4, Montreal - San Jose 3:2, Ottawa - Toronto 3:4 (p.), NY Islanders - Buffalo 2:0, NY Rangers - Colorado 6:1, Atlanta - Carolina 5:3, Nashville - Detroit 8:0, Phoenix - St. Louis 1:3, Edmonton - Minnesota 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.