Press konferencija Olimpijskog komiteta

Filipović: Divac i Sanda Dubravčić gosti na Jahorini

Jučer je u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održana press konferencija na kojoj su predstavljeni olimpijci koji će predstavljati našu zemlju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. 

Prisutnim medijima obratio se i vođa projekta Slavimo olimpizam, Bojan Zec Filipović. 

"Imamo pet olimpijaca sa olimpijskim normama. Dizajnirali smo jednu vrstu projekta pod nazivom 'Olimpijska porodica – slavimo Olimpizam', koji prestavlja markenški alat koji će prošoriti broj prijatelja olimpizma. Poečtak projekta je prilika da obilježimo 30 godina od sarajevske Olimpijade, radili smo vizuelno sa redizajnom iz vremena kada se štaafeta nosila po Sarajevu,“ kazao je Bojan Zec Filipović, te dodao:

"Na Jahorini ćemo u 15 sati zapaliti simbolično baklju, gdje će se pojaviti prijatelji Vlade Divac i Sandra Dubravčić. Želimo poslati jasnu poruku da vjerujemo u sistem socijalne inkluzije. Djeca sa posebnim potrebama će se družiti sa našim olimpijcima. Veliki dernek će biti u subotu kada će biti utrka ambasadora. Naš dragi gost bit će Peter Sorensen. U Zetri će biti prekrasno veliko takmičenje 'Sarajevo open' koji će ugostiti 170 takmičara iz 13 zemalja.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti