Hannah Teter - snowborderka sa velikim srcem

Amerikanca je uspješan humanitarac

Hannah Teter - snowborderka sa velikim srcem

Za manje od dva mjeseca Hannah Teter gledati ćemo u jednom sasvim drugom izdanju na Zimskim olimpijskim igrama u ruskom Sočiju. 

Nakon što je na ZOI 2008 u Torinu osvojila zlatnu, prije četiri godine u Vancouveru uhvatila je "tek" srebrenu olimpijsku medalju, a u Sočiju ganjati svoju treću medalju.

Atraktivna snowboarderica jedna je od najvećih američkih zvijezda u zimskim sportovima, ali je ipak jedna stvar razlikuje od ostalih.

Osim što je uspješna u svojoj disciplini halfpipe, Hannah je predana humanitarka. Skupljala je novac za djecu u Darfuru, Hondurasu, Filipinima i Keniji. 

Kako bi uspješno pomagala najugroženijim ova je Amerikanka 2010. godine pokrenula je liniju donjeg veša Sweet Cheeks, od čije prodaje čak 40% zarade odlazi u humanitarno udruženje Children International.

Pored zavidne sportske i njena karijera kao humanitarca je itekako uspješna, a glasnogovornica je i udruženja “Boarding for Breast Cancer”, a učesnik je i akcije Peta-e u borbi protiv lova na kitove u Kanadi. 

Zbog svega navedenog želimo joj mnogo sreće na Zimskim olimpijskim igrama koje u februaru naredne godine počinju u ruskom Sočiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.