Jansrud u društvu Maiera i Tombe
Foto: EPA

Potvrdio odličnu formu

Jansrud u društvu Maiera i Tombe

Norvežanin Kjetil Jansrud pobijedio je danas u trci spusta u Kvitfjellu i tako potvrdio odličnu formu.

On je danas uvećao prednost u odnosu na Italijana Petera Filla, koja sad iznosi 33 boda, i veoma je blizu osvajanja malog kristalnog globusa u ovoj disciplini.

Takođe, Jansrud se nalazi na korak od osvajanja malog kristalnog globusa u superveleslalomu, pošto uoči sutrašnje trke u Kvitfjellu ima 137 bodova više od Dominika Parisa iz Italije.

Zanimljiv je podatak da je ovo Jansrudu bila šesta pobjeda u SK na domaćoj stazi, čime se izjednačio sa Hermannom Maierom i Albertom Tombom.

Legendarni austrijski skijaš šest puta je slavio u Kitzbuhelu, dok je Italijan isti broj pobjeda zabilježio u Sestriereu.

U Kvitfjellu se sutra vozi superveleslalom, a u slučaju novog trijumfa, Jansrud će ući u istoriju Svjetskog kupa kao skijaš sa najviše pobjeda na domaćoj stazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi