Kanada na produžetke do polufinala
Ostale su još samo četiri ekipe

Spengler cup 2010.

Kanada na produžetke do polufinala

M. Maksimović

Nakon utakmica razigravanja, kompletirali su se parovi polufinala ovogodišnjeg izdanja Spengler kupa. SKA St. Petersburg će igrati protiv Servettea, domaćin Davos za protivnika ima Team Kanadu.

Plasman u polufinale su direktno izborile ekipe Davosa i SKA St. Petersburga, dok su Servette i Team Kanada za preostala dva morali razigravati.

Servette ide u polufinale preko Spartaka iz Moskve.U tvrdoj utakmici ekipa Servettea je stigla do pobjede 2:0 golovima Fritschea i Parka.Oba gola su postignuta u prvoj trećini. Ruski Spartak je tako svoj nastup u Davosu zaključio sa tri čista poraza, uz -9 gol razliku.

Druga utakmica razigravanja za polufinale je bila puno zanimljivija. Team Kanada je vodio 2:0, 3:1, ali se Sparta izvukla, Vyborni je postigao gol za izjednačenje 3:3. Utakmica je otišla u produžetke, a nakon četiri i pol minute igre, Dupont je zabio za pobjedu Kanade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.