Siniša Kisić o nositelju zastave u Sočiju

Kisić: Zastavu na otvaranju nosi najbolji sportista

Na današnjoj pres konferenciji povodom odlaska naših sportista na ZOI u Soči predsjednik OK BiH Srđan Kisić pojasnio je i "spornu" situacija oko nošenja zastave na otvaranju Olimpijskih igara. 

"Jučer se u pojedinim našim medijima pojavila informacija da postoji problem oko toga ko će nositi državnu zastavu na otvaranju igara i ovim putem želim pojasniti tu situaciju. Na svim prethodnim igrama praksa je uvijek bila da zastavu nosi onaj sportista koji ima najbolji rejting na svjetskoj listi", istakao je Kisić i dalje pojasnio. 

"Sportista sa najboljim plasmanom na svjetskoj rang listi nosi zastavu na otvaranju, a onaj ko ostvari najbolji rezultat na Olimpijadi nosi zastavu na zatvaranju. U ovom trenutku to je gospođica Žana Novaković i ona će nositi našu zastavu u Sočiju", istakao je Kisić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.