Marit Bjoergen osvojila četvrtu olimpijsku zlatnu medalju

Prvo zlato za Norvešku u Sočiju

Marit Bjoergen osvojila četvrtu olimpijsku zlatnu medalju

Legendarna norveška skijašica Marit Bjoergen osvojila je četvrto olimpijsko zlato u karijeri, a prvo za Norvešku na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Bjoergen je u utrci skijaškog trčanja na 15 km (7,5 sprint+7,5 klasično) slavila u vremenu 38:33.6 ispred srebrne Šveđanke Charlotte Kalle (38:35.4) i bronzane zemljakinje Heidi Weng (38:46.8).

Norveška reprezentacija je jučer pretrpjela težak udarac nakon što je umro brat od Astrid Jacobsen, koja je bila u uskom krugu favoritkinja za jednu od medalja, ali ih ni to nije poremetilo. 

"Jučerašnji dan je bio izuzetno težak za nas. Naše misli su usmjerene prema Astrid i njenoj porodici. Bilo je nevjerovatno bolno", rekla je nakon osvojenog zlata sa suzama u očima Marit Bjoergen. 

Ovo je za Norvežanku bila osma olimpijska medalja u karijeri, a četvrta zlatna. Njauspješnija je nordijska skijašica svih vremena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti