Minesota i Vancouver idu u play off

Dva mjesta manje na Zapadu

Minesota i Vancouver idu u play off

Teme:

Samo dva slobodna mjesta su ostala u Zapadnoj konferenciji za putnike u play off. Nakon noćas odigranih utakmica u odabranom društvu su se našli hokejaši Minesote i Vancouvera.

Minesota je u gostima pobjedila Chicago Blackhawkse 2:1. Sve do sredine treće dionice mreže su mirovale, zahvaljujući rasploženim golmanima, Devanu Dubnyku su jedne i Coreyu Crawfordu sa druge strane. Mikael Granlund je doveo goste u vodstvo nakon akcije Jasona Pominvillea i Zacha Parisea.
Na 2:0 je povisio Jason Zucker na asistenciju  Chrisa Stewarta četiri minute kasnije. Dubnyk je imao 32 odbrane, samo nije uspio zaustaviti šut Bryana Bickella. Domaći nemaju prevelikog razloga za nezadovoljstvo s obzirom da su ranije osigurali play off. Pored Chicaga i Minesote, svoje mjesto među osam najboljih su Anaheim, St.Louis, Nashville i Vancouver.

Za sada sedmo i osmo mjesto drže Winnipeg i Calgary. Winnipeg je golom Chrisa Thorburna slavio minimalnu ali vrijednu pobjedu protiv St.Louisa u gostima 1:0. I Calgary je također slavio 3:2 protiv Arizone. Gol za pobjedu je zabio Sean Monahan.

Na Istoku su još uvijek četiri mjesta slobodna. NY Islandersi su peti sa 46-28, priliku za pobjedu
su propustili protiv Philadelphie, izgubili su 4:5 u ludoj završnici. Flyersi su vodili 4:1, Islandersi su minutu i 44 sekunde prije kraja golom Johnnyja Boychuka smanjili na 3:4, nakon čega su izvukli golmana. Isplatilo im se jer je Anders Lee 28 sekundi prije kraja izjednačio na 4:4. Međutim tu nije bio kraja uzbuđenjima. Kada se očekivao kraj, odnosno produžetak, tri sekunde prije kraja Brayden Schenn šalje pak iza leđa Halaka za pobjedu domaće ekipe.

Svoju priliku je imao i Pittsburgh koji je protiv Ottawe vodio 3:0, na kraju je nakon produžetka izgubio 3:4. Preokret je napravio i Detroit. Carolina je imala 2:1, ali su Red Wingsi na kraju ostvarili pobjedu 3:2 NY Islandersi su peti na Istoku, slijede Detroit, Pittsburgh i osmi Boston.

Rezultati:
Chicago Blackhawks - Minesota Wild 1:2
Philadelphia Flyers - NY Islanders 5:4
New Jersey Devils - NY Rangers 2:4
Detroit Red Wings - Carolina Huricanes 3:2
st.Louis Blues - Winnipeg Jets 0:1
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 4:3 produžetak
Colorado Avalanche -  Nashville Predators 3:2
Edmonton Oilers - LA Kings 4:2
Calgary Flames - Arizona Coyotes 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.