Montreal iznenadio Pittsburgh, poraz Chicaga

NHL liga

Montreal iznenadio Pittsburgh, poraz Chicaga

Teme:

Noćas je odigrano dvanaest mečeva NHL lige u kojima su više uspjeha imali gostujući timovi. San Jose je kao gost porazio Philadelphiju rezultatom 7:3, dok je nakon penala Montreal bio bolji od Pitsburga sa ukupnih 6:5.

Washington je kao gost porazio Floridu sa 5:4, a Detroit Ottawu sa čak 6:1. Los Angeles se radovao na gostovanju kod Calgaryja, a uspješan gost sa 3:0 u Edmontonu bila je Minnesota.

Dallas je kao domaćin porazio Carolinu sa 4:1, a Winnipeg tek nakon penala Phoenix sa 3:2. Nashville je bio bolji od Tampa Baya sa 3:2, na New York Rangers od Chicaga sa 2:1.

New York Islandersi su u produžetku slomili otpor Toronta, a uvjerljiv domaćin bio je New Jersey porazivši Columbus sa 5:2.

NHL liga, rezultati:

New Jersey – Columbus 5:2
New York Islanders – Toronto 5:2
New York Rangers – Chicago 2:1
Philadelphia – San Jose 3:7
Pittsburgh – Montreal 5:6
Florida – Washington 4:5
Ottawa – Detroit 1:6
Nashville – Tampa Bay 3:2
Winnipeg –Phoenix 3:2
Dallas – Carolina 4:1
Calgary – Los Angeles 0:2
Edmonton – Minnesota 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.