Njemačka slavila ispred Poljske i Slovenije

Timsko natjecanje u skijaškim skokovima

Njemačka slavila ispred Poljske i Slovenije

E. Škorić

Njemačkom timu pripala je pobjeda u poljskom Zakopaneu u timskim skijaškim skokovima.

Njemački tim, predvođen trenerom Wernerom Schusterom, slavio je ispred Poljsek i Slovenije pred oko 40.000 gledatelja. Ovo je za Njemačku jedanaesto ekipno natjecanje u Svjetskom kupu, a do pobjede su je predvodili Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe, Andreas Welinger i Richard Freitag.

"Dečki su nagrađni za trud, ovo je veliki uspjeh", kazao je Schuster na kraju natjecanja.

Nijemci su ukupno osvojili 1116.3 bodova, a iza sebe su ostavili Poljsku (Zyla, Kot, Stoch i Kubacki), te Sloveniju (Tepeš, Damjan, Peter i Domen Prevc).

"Konkurencija je jako dobra. Bilo je teško biti prvi skakač, jer sam jučer imao loše rezultate na treningu. Malo sam bio i nervozan, nisam najbolje skakao, ali završilo se dobro. Sretan sam da smo slavili i bez Severina Freunda", kazao je Markus Eisenbichler.

Poslije Njemačke, Poljske i Slovenije našle su se selekcije Austrije i Norveške, šesta je bila Češka, sedma Rusija i osmi Japan. U finale se nisu uspjeli plasirati Finska, SAD i Kazahstan. U ukupnom poretku vodi Poljska sa 2747 bodova, Austrija ima 2479 bodova, a Njemačka 2429 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi