Njemačka u igri za četvrtfinale, Slovenci ostaju na nuli

Igrane utakmice petog kola

Njemačka u igri za četvrtfinale, Slovenci ostaju na nuli

Na Svjetskom prvenstvu u Pragu i Ostravi, igrane su utakmice petog kola grupne faze. Malo iznenađenje možda donekle predstavlja pobjeda Njemačke u susretu sa Latvijom.

To je druge pobjeda Njemačke na ovom prvenstvu nakon koje se ova selekcija vratila u igru za posljednje mjesto koje vodi u četvrtfinale. Sa druge strane Latvija je neočekivano i dalje posljednja selekcija grupe A. Latvijci su poveli preko Laurisa Darzinsa, ali Njemačka uzvraća na najbolji način. 
Michael Wolf je izjednačio nakon čega je Matthias Plachta postigao na 2:25 prije kraja postigao pobjedonosni gol.

U istoj grupi su Česi odradili posao protiv Austrije. Austrijanci su dugo držali nulu, ali su ona pali u kratkom periodu. Nemec je bio zaslužen za prvi gol dok su naredna tri stigla u manje od deset minuta. Redom su se u strijelce po jednom upisali Zatovič, Sobotka i Voraček.

U grupi B ponovo imamo promjenu na vrhu tabele. Sada su ponovo tamo Amerikanci koji su tek minimalno slavili protiv Danske. Danci su na golu imali rasploženog Dahma koji je sakupio 40 odbrana, ali nije zaustavio jedan šut, jedan pak onak Brocka Nelsona iz 28 minute utakmice.

Norveška je osigurala ostanak u elitnoj diviziji i to pobjedom nad glavnim konkurentom, Slovenijom. Norvežani su sva tri gola postigli sa čovjekom više na ledu. U prvoj trećini precizam je bio Patrick Thoresen, a nakon što je Jan Muršak poravnao na 1:1, nedostatak discipline u slovenskoj reprezentaciji kaznili su Andres Bastiansen i Jonas Holos.

Rezultati:

Grupa A:
Češka - Austrija 4:0
Njemačka - Latvija 2:1

Grupa B:
SAD - Danska 1:0
Norveška - Slovenija 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.