Norvežankama zlato u štafeti
Sjajna Marit Bjoergen

Bjoergen već ima četiri zlata

Norvežankama zlato u štafeti

M. Maksimović

Ženska reprezentacija Norveške je osvojila novo zlato, ovaj put je to u utrci štafeta 4x5 kilometara klasičnim/slobodnim stilom.Norveška je nastupila u sastavu Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Steira i Marit Bjoergen.

Norvežanke su u cilju imale vrijeme 53:30.0, a prednost koju su imale na kraju od 36 sekundi u odnosu na Šveđanke dovoljno potvrđuje njihovu dominaciju.Samo je nakon prve izmjene kasnila Skofterud, nakon nje su neuhvatljive bile preostale tri članice štafete, ukljućujući Martin Bjoergen.Ona je na ovom prvenstvu do sada osvojila četiri zlatne medalje.Drugo mjesto je pripalo Švedskoj, dok je treća bila Finska sa 59.8 sekundi zaostatka. Finkinje nisu uspjele odbraniti naslov iz Libereca.


Rezultati:
1.Norveška 53:30.0
2.Švdska + 36.1
3.Finska + 59.8
4.Italija + 1:26.1
5.Njemačka + 1:41.8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti