Poginuo Nick Zoricic

Tragedija u Švicarskoj

Poginuo Nick Zoricic

M. Maksimović

Kanadski skijaš Nick Zoricic danas je poginuo na utrci Svjetskog kupa u u švicarskom Grindelwaldu. On je nastupao na utrkama skicrossa u Švicarskoj, a težak pad sa smrtnim posljedicama se dogodio u samoj završnici jedne od utrka.

Prilikom posljednjeg skoka na stazi, Nick je otišao van staze, tačnije desno od ciljne kapije, a težak pad se završio u zaštitnoj mreži. Nick je ostao ležati, doktori su na licu mjesta pokušali reanimirat nesretnog skijaša ali nažalost bezuspješno. Nicka su pokušali prebaciti do prve obližnje bolnice, ali on je preminuo u helikopteru 45 minuta nakon nesreće. Nakon fatalne nesreće takmičenje u Grindelwaldu je otkazano.

Nick Zoričić rođen je u Sarajevu 19.februara 1983.godine, a sa porodicom se preselio u Kanadu kada je imao pet godina. Svoju karijeru je počeo graditi kroz alpsko skijanje, nastupao je i u Svjetskom kupu. Od 1999.godine se bavi skicrossom, a prošle je godine u Svjetskom kupu osvojio šesto mjesto.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti