SKA i Ak Bars u borbi za Gagarinov kup

KHL stigao do finala

SKA i Ak Bars u borbi za Gagarinov kup

Ovosezonsko izdanje KHL lige je stiglo do finala, za Gagarinov kup borit će se SKA iz Sankt Peterburga i Ak Bars iz Kazanja. SKA je do velikog finala došao nezapamćenim preokretom u finalu Zapadne konferencije KHL-a. U srazu dvije najskuplje ekipe lige SKA je okrenuo zaostatak od 0-3 protiv moskovskog CSKA nanizavši četiri pobjede.

Posljednju su ostvarili u utorak u Moskvi 3:2 i tako se pridružili Ak Barsima, najboljem sastavu Istočne konferencije Ak Bars je u pet neizvjesnih utakmica, od kojih su posljednje dvije odlučene u produžetku, izbacio Sibir.

Prednost domaćeg terena imat će ekipa iz Kazanja koja je u regularnom dijelu lige dvaput svladala SKA: u Kazanju je bilo 3:1 za Ak Bars, a u Sankt Peterburgu čak 5:1. Ak Bars su dosad dvaput osvajali Gagarinov kup (2009. i 2010.), a SKA će se po prvi put boriti za 18 kilograma teški srebrni trofej. Finalna serija se igra na četiri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.