Trijmfi domaćina, St. Louis i Colorado tek nakon produžetka

NHL

Trijmfi domaćina, St. Louis i Colorado tek nakon produžetka

Teme:

Četiri meča u najboljoj hokejaškoj ligi Svijeta, NHL igrana su noćas u sklopu Play offa, a sva četiri pripala su domaćim timovima. 

Philadelphija je na gostovanju kod New York Rangersa povela sa 1:0 i stala, a raspoloženo domaćin sa četiri pogotka u mreži otišao na konačnih i zaskuženih 4:1.

Meč prepun uzbuđenja odigrali su St. Louis i Chicago, a radovao se domaćin i to tek nakon produžetka. Konačan rezultat u regularnom dijelu glasio je 3:3, a pobjedonosni gol za domaćina postigao je Steen.

Sličnu utakmicu ponudili su Colorado i Minnesota. Sa konačnih 5:4 radovao se Colorado, a zlatni pogodaj u produžetku bio je djelo Stastnyja.

San Jose je protiv Los Angeles Kingsa poveo sa 5:0, potom gostima dopustio da smanje na 5:3 i uhvate rezultatski priključek, da bi do kraja domaćin postigao još jedan gol i došao do trijumfa od 6:3.

NHL liga, rezultati:

New York Rangers –Philadelphija 4:1
St. Louis – Chicago 4:3
Colorado – Minnesota 5:4
San Jose – Los Angeles Kings 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.