Važna pobjeda Bjelorusije u borbi za četvrtfinale

Rusi na maksimalnom učinku

Važna pobjeda Bjelorusije u borbi za četvrtfinale

Rusi nastavljaju seriju dobrih partija na Svjetskom prvenstvu u Minsku. U pet utakmica ostvarili su maksimalan učinak, uz gol razliku 26:6. Već sada imaju 15 bodova i mirno čekaju posljednja dva nastupa protiv Njemačke odnosno Bjelorusije. Petu pobjedu su Rusi osigurali vrlo rano, već do 29 minute.

Viktor Tikhonov je opet bio dvostruki strijelac, imao je jednu asistenciju pa za sada najbolji igrač turnira sa 12 bodova (6+6). Shirokov i Kalinin su zaključili posao za konačnih 4:1. Latvijci su uspjeli upiti svega 15 udaraca prema golu Rusije.

Bjelorusi su se nakon trijumfa nad Njemačkom probili na drugo mjesto sa devet bodova. Nijemci su odlično krenuli, do 12. minute su imali dva gola prednosti, ali do kraja nisu imali riješenja za Mikhaila Grabovskog (2+1), Plata i Ugarova.

Švicarci su tek protiv Kazahstana odigrali jednu dobru utakmicu, ali pitanje je da li mogu do četvrtfinala. Slavili su 6-2 i do kraja imaju samo još jednu utakmicu (Latvija). Samo pobjedom i to u regularnom toku mogu zadržati kakve takve šanse za ulazak u četvrtfinale, iako će biti teško.

U grupi A imamo četiri selekcije sa po sedam bodova, jednu sa pet, a samo su dva mjesta slobodna za četvrtfinale. Francuzi su za sada treći jer su dobili Norvešku 5:4 na penale. Norvežani imaju za čime žaliti jer su vodili 2:0.

Danci su ostvarili jednu od važnijih pobjeda u svojoj istoriji. Uspjeli su dobiti Češku 4:3. U posljednjih 15 minuta Dansku u život vraćaju Jensen i Bjorkstrand. Prilikom izvođenja penala, Nielsen je odbranio šut velikom Jagru, Boedker je postigao pobjedonosni gol. Slovaci su na gol Daniela Bellissima uputili 53 udaraca, četiri puta je pak išao iza njegovih leđa.


Grupa A:
Slovačka - Italija 4:1
Danska - Češka 4:3 (penali)
Francuska - Norveška 5:4 (penali)

Grupa B:
Rusija - Latvija 4:1
Švicarska - Kazahstan 6:2
Bjelorusija - Njemačka 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.