Zvučno ime sletilo u Istanbul! Najgore će biti Džeki, a Livaković može odahnuti

Novo pojačanje za Fenerbahce

Zvučno ime sletilo u Istanbul! Najgore će biti Džeki, a Livaković može odahnuti

Admin Čaušević

Edin Džeko će tokom dana dobiti žestoku konkurenciju u napadu Fenerbahcea nakon što se poslije ljekarskog pregleda ozvaniči još jedan veliki posao turskog velikana.

Fenerbahce misli ozbiljno ove sezone, pokazali su to Kanarinci dovođenjem niza sjajnih pojačanja, ali očigledno se tu nemaju namjeru zaustaviti.

Najnovije pojačanje Fenerbahce je Alfredo Morelos, 27-godišnji Kolumbijac koji na stadionu Sukru Saracoglu stiže kao slobodan agent, baš kao i Džeko.

Moroles je zaista odličan napadač, godinama je briljirao u dresu Glasgow Rangersa te ima odličan osjećaj za gol sa 175 golova na 354 meča u karijeri.

Oglasi

Nema sumnje da će svojim kvalitetom i iskustvom predstavljati pojačanje za napad Fenerbahcea i predstavljat će ozbiljnu konkurentiju Džeki.

Morelos je u društvu svojih menadžera tokom noći nekako neprimjetno sletio u Istanbul, a tokom dana će transfer biti i ozvaničen.

Kolumbijac stiže kao zamjena za Michija Batshuayia koji će nakon nekoliko godina igranja u Tursskoj nazad u engleski Premiership.

Bivši član Chelseaja je dogovorio prelazak u Nottingham Forest te se očekuje da i taj transfer bude vrlo brzo ozvaničen.

Tako će u tekućoj sezoni napad Fenerbahcea činiti Džeko i Morelos te će obojica imati mnogo posla pošto bivšeg prvaka Turske očekuju nastupi u tri takmičenja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Titula na stadionu Sakru Saracoglu se čeka skoro deceniju, ovog ljeta su osim Džeke još stigli Dominik Livaković, Dušan Tadić i Fred te su očekivanja vrlo visoka.

Podsjećanja radi, Fenerbahce očekuje vrlo izvjesno i nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige pošto je u prvom meču play-offa sa visokih 5:1 savladan Twente.

Top Komentari

saju701
Svaki put dosao ovaj dosao onaj ali Dzeksonu nisu ni do koljena
2 0
divockorigi27
Ne moze ovaj Dzeksonu pertle svezati ;)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti