Hrvatska slavi rezultat iz Jerevana, sada je sve u njenim rukama

Armenci zaustavili Velšane

Hrvatska slavi rezultat iz Jerevana, sada je sve u njenim rukama

Edmir Škorić

U Jerevanu su danas od 15 sati Armenija i Vels odigrali meč 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a završen je remijem (1:1), što odgovara Hrvatskoj.

Dva kola prije kraja dosta je napeto u grupi D kvalifikacija za Euro. Turska je bezbrižna na prvom mjestu sa 16 bodova, no Vels i Hrvatska, ali i Armenija vodile su borbu za drugo mjesto u grupi.

Vels je danas imao važan meč sa Armenijom u gostima i pobjedom bi bio na korak od plasman na turnir koji se narednog ljeta igra u Njemačkoj, no domaćim im je pokvario planove.

Domaći fudbaleri su poveli sjajnim golom Zelarayana u petoj minuti, ali je autogolom Tiknizyana u nadoknadi prvog dijela velška selekcija stigla do 1:1. U nastavku je biloi šansi sa obje strane, no ostao je rezultat na semaforu s kraja prvog poluvremenu.

Kako se bližio kraj meča, sijevali su napadi s obje strane, nekoliko vrhunskih odbrana jednog i drugog golmana, neshvatljivih promašaja, ali su se bodovi na kraju podijelili.

Oglasi

Vels ostaje drugi sa 11 bodova, Hrvatska ima bod manje, ali i danas igra u gostima kod Latvije gdje ima priliku da se vrati na drugo mjesto i da 21. novembra kod kuće protiv Armenije ovjeri odlazak na Euro.

Dojam je da je Vels propustio veliku šansu u današnjem meču, sada im ostaje jedino nada da će Latvija nekim slučajem zaustaviti Hrvatsku, koja će biti veliki favorit u okršaju koji slijedi od 18 sati.

Teško je očekivati da Hrvatska propusti takvu šansu, ali naravno u fudbalu je sve moguće i izabranici Zlatka Dalića ne smiju da se opuštaju.

Prvo žele danas u Rigi doći do pobjede kojom će se vratiti na drugo mjesto, pa pred svojom publikom proslaviti odlazak na još jedan veliki turnir. S druge strane, Vatrenima u prilog ide i to što će u zadnjem kolu Vels igrati protiv Turske, koja se poklazala najjačom reprezentacijom u ovoj grupi.

U ovoj grupi bezbrižna je samo Turska koja je u oktobru osigurala odlazak na Evropsko prvenstvo, sada je pitanje hoće li Hrvatska ili Vels da im se pridruže na tom putovanju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvote za mečeve kvalifikacija za Euro 2024 možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

pero98
Otkad pratim reprezentaciju 4x smo prošli na velika natjecanja bez problema, tako da je to za nas normalno da prolazimo teško kroz kvalifikacije.
2 1
BosanskaSvedska
A joj uše na aparatima
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi