Bernardu Silvi se "smučio život" na press konferenciji, sve zbog Ronalda
Bernardo Silva bio je prisiljen slušati pitanja o Ronaldu, ali nije želio da na njih odgovara

Dobio je čak pet istih pitanja

Bernardu Silvi se "smučio život" na press konferenciji, sve zbog Ronalda

Edmir Škorić

Ofanzivni veznjak Manchester Cityja Bernard Silva bio je iznerviran pitanjima novinara o svađi Cristiana Ronalda i Manchester Uniteda.

Ronaldo je zabio samo jedan gol u Premier ligi ove sezone i dva u Evropskoj ligi. Ukupno je odigrao samo šest utakmica. Sve ukazuje da će na zimu promijeniti klub. Pogotovo nakon njegovih zadnjih riječi.

"Osjećam se izdanim od strane Manchester Uniteda. Osjećam se kao da me tjeraju iz kluba, a to je počelo prošle sezone. Ne poštujem menadžera jer on ne poštuje mene”, rekao je Ronaldo u intervjuu Piersu Morganu prije nekoliko dana. Portugalac je kritikovao praktički sve vezano uz Manchester United. Trener Erik ten Hag ne želi više vidjeti igrača u klubu.

O Ronaldu redovno pitaju i portugalske igrače koji se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Čak pet puta su Bernarda Silvu upitali o situaciji s Cristianom.

Ronaldo u centru pažnje zbog nedavnog intervjua (Foto: EPA)

"Informacije koje dolaze iz Engleske nemaju nikakve veze s našom ekipom, tako da neću ništa reći. Mene se to uopće ne tiče, tiče se samo Cristiana. Ne trebam to komentarisati. Šteta je što pričamo o tome, jer imamo Svjetsko prvenstvo", rekao je na konferenciji za novinare Bernardo Silva, zvijezda Manchester Cityja i portugalske reprezentacije.

U petak je Manchester United objavio još jednu kratku izjavu o intervjuu Cristiana Ronalda.

Oglasi

"Manchester United jutros je poduzeo odgovarajuće korake kao odgovor na nedavni intervju Cristiana Ronalda. Nećemo komentarisati dok se ovaj proces ne završi", rečeno je.

The Athletic tvrdi da Manchester radi s advokatima na raskidu ugovora s Portugalcem. I on je kriv. Ugovor formalno istječe u ljeto 2023. Kako United može raskinuti Ronaldov ugovor?

Ovo je pravilo koje vrijedi za sve igrače u Premier ligi. Svi igrači engleske Premier lige dužni su "poštivati i djelovati u skladu sa svim uputama bilo kojeg ovlaštenog dužnosnika kluba" i ne smiju "pisati ili govoriti ništa što bi osramotilo klub ili nanijelo štetu klubu".

Ronaldo u međuvremenu razmišlja o povratku u Sporting u januaru, a navodno ga hoće i bivši klub Juventus, dok neki čak spominju i Romu Josea Mourinha...

CR će sa ostatkom portugalskog tima sada biti potpuno fokusiran na Svjetsko prvenstvo koje počinje dana utakmicom Katar - Ekvador.

Portugal tek u četvrtak od 17 sati igra s Ganom prvi meč Mundijala, a nalazi se u grupi još sa Urugvajom i Južnom Korejom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo počinje, a na sve utakmice možete ostaviti okaldu na sajtu Volcanobet kladionice. Pogledajte vrhunske kvote za prvi meč Portugala na Mundijalu!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi