Marokanski golman oduševio cijeli svijet reakcijom nakon što je dobio nagradu za igrača utakmice

Dodijelio je saigraču

Marokanski golman oduševio cijeli svijet reakcijom nakon što je dobio nagradu za igrača utakmice

Edmir Škorić

Nagradu za najboljeg igrača utakmice Maroko - Portugal (1:0) dobio je golman Maroka Jasin Bono, koji je i daljas briljirao, zbog čega je i nagrađen laskavom titulom i peharom s kojim su do sada pozirali i Mbappe, Messi i mnoge druge zvijezde Svjetskog prvenstva.

Bono je na Svjetskom prvenstvu 2022. primio gol samo u utakmici protiv Kanade, kada ga je savldao njegov saigrač Nayef Aguerd.

Zbog odbrana u duelu s Portugalom, pripao mu je epitet igrača utakmice. No, on je odlučio da nagradu preda Youssefu En Nesyriju, strijelcu gola koji je na kraju odveo Marokance u historijsko polufinale Svjetskog prvenstva.

"Ovaj tim ne poznaje granice, i da budem iskren, nemam riječi kojima bih opisao ovo postignuće ili ono što se trenutno događa", rekao je Bono nakon meča te je dodao:

"Zahvaljujem navijačima na njihovoj podršci i zahvaljujem svojim saigračima na trudu koji su uložili unatoč medicinskim problemima s kojima se neki od njih nose".

Maroko je postao prva afrička reprezentacija koja je stigla do polufinala Svjetskog prvenstva.

Oglasi

Za mjesto u finalu Maroko će se boriti protiv pobjednika Francuske koja je večeras sa 2:1 pobijedila Englesku. Svoj naredni meč Marokanci igraju u srijedu, dan nakon što u prvom polufinalu snage odmjere Hrvatska i Argentina.

I dok su Francuze i Argentince svi možda i očekivali u polufinalu, definitivno su iznenađenja Hrvatska i Maroko. Hrvati su prethodno izbacili Brazil u četvrtfinalu, a Marokanci dakle Portugal na čelu sa Cristianom Ronaldom.

Do sada su Marokanci pokazali da je u nogometu sve moguće i stoga ih niko ne smije otpisati pred duel sa aktuelnim svjetskim prvacima Francuzima, koji će svakako biti veliki favoriti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Slijedi dva dana pauze, pa se vraćamo završnici SP-a u Kataru. U utorak i srijedu sjajni mečevi, a kvote pogledajte na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi