Olimpik primio dva gola u finišu i izgubio od Borca

Trijumf Borca

Olimpik primio dva gola u finišu i izgubio od Borca

M. Šljivak

Borac je u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Olimpik sa 2:0.

Prvo poluvrijeme meča donijelo je veoma čvrstu igru Olimpika. Prepustili su gosti Borcu posjed lopte, a Slavko Petrović je odlučio često udvajati Gorana Zakarića koji nije uspio kreirati ništa u fazi napada.

Prva kakva-takva šansa je viđena u 20. minuti. Zakarić iz slobodnog udarca šutira pored gola, a na novu se šansu čekalo 15 minuta.

Borac je u 35. minuti propustio veliku šansu da dođe do vodstva. Stojan Vranješ je napravio sve dobro osim završnice jer mu je Hadžić skinuo zicer.

Na odmor se otišlo bez golova, a trener Borca Marko Maksimović na početku drugog dijela radi rokade u timu.

Šansu su dobili ofanzivci Ziljkić i Mehanović, Čavić i Milojević su ostali na klupi, Vojnović je prešao na štopersko mjesto, a Vranješ u vezni red.

Oglasi

Već u prvom napadu u nastavku meča Borac stvara veliku šansu. Zakarić matira Hadžića koji je bio van linije, ali Lekanić spašava na gol-liniji i ostalo je 0:0.

Napadao je Borac, ali bezuspješno. Gosti su igrali također dosta dobro, čekali su šansu iz kontre, a najbolju šansu propuštaju u 69. minuti susreta.

Imao ju je Kenan Horić. Nakon prekida dobro šutira štoper Olimpika, a Bojan Pavlović sjajno brani.

Čvrsto se igralo sa obje strane do kraja. Borac je imao posjed lopte, pokušavao je doći do gola, a u tome je konačno uspio u 87. minuti. Ćosić odlično ubacuje, odbrana Olimpika loše reaguje, a Dejan Meleg zabija za 1:0.

U nadoknadi Borac stiže do drugog gola. Horić ruši Mehanovića u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na penal, a Stojan Vranješ zabija za konačnih 2:0.

Oglasi

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Borac - Olimpik 2:0

Borac: Pavlović, Ćorić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Subić, Čavić (od 46. Ziljkić), Vranješ, Meleg (od 89. Bosančić), Milojević (od 46. Mehanović), Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik:Hadžić, Horić, Bajraktarević, Osmanović (od 87. Imamović), Perišić, Gavrić, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Handžić (od 87. Mahmutović), Šišić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pajver
Bravo Borac samo gazzzzziiiii
2 12
jassony
Vlahadija nastavlja da unistava i ovako ruglo od lige
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi