Uvjerljiva pobjeda bh. prvaka: Borac u drugom poluvremenu slomio otpor Posušja
Foto - FK Borac

Trijumf banjalučkog tima

Uvjerljiva pobjeda bh. prvaka: Borac u drugom poluvremenu slomio otpor Posušja

Midhat Šljivak

Borac je u susretu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Posušje rezultatom 3:0.

Izuzetno loše prvo poluvrijeme viđeno je u Banjaluci i u prvih pola sata meča nismo vidjeli gotovo ništa na Gradskom stadionu.

Gosti su na otvaranju ostali bez Miletića koji je igru napustio zbog povrede, ali Borac te probleme nije mogao da iskoristi.

Tek u 30. minuti Borac stvara prvu ozbiljnu šansu. Ubačaj Zakarića sa pet metara u mrežu ne šalje Vranješ.

Bilo je tu još nekih pokušaja domaćih do kraja prvog dijela. Međutim, golman Baćak nije imao previše problema da sačuva mrežu u prvom dijelu i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Borac u nastavak kreće ofanzivno. Pokušali su domaći doći do brzog gola, stvorili su nekoliko opasnih situacija, ali Baćak je skidao sve pokušaje.

Oglasi

Ipak, u 67. minuti Borac dolazi do gola. Vojnović ubacuje loptu, Barišića pogađa lopta i dolazi do Jove Lukića koji sa jednog metra pogađa za 1:0.

Domaći tim je i do kraja bio taj koji je dominirao. Posušje nije imalo previše ideje za napraviti nešto naprijed i ostali su bez prave šanse večeras.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 82. minuti. Brza kontra Borca dovela je do gola Moraitisa na asistenciju Zakarića za sigurnih 2:0.

U nadoknadi meča Borac je postigao još jedan gol. Vušurović šutira, lopta pogađa Ilinkovića i vara Baćka za konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Borac - Posušje 3:0

FK Borac: Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić, Molls, Vojnović, Lukić, Vranješ, Meleg, Vušurović, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Baćak, Milanović, Šuta, Barišić, Begić, Landeka, Krišto, Ilinković, Lučić, Miletić, Ramović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Pobijedili 3:0 a nisu imali ni jedan penal? Ima nade za bh fudbal
6 1
magistar
Naredno kolo u Mostaru će se odlučivati mnogo toga. Zrinjski ako želi titulu ne smije kiksati, inače bi moglo krenuti sve nizbrdo, a Borac uzbrdo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi