Sarajevo nepobjedivo, jesenji prvak stanuje na Koševu!

Kolo prije kraja imaju šest bodova prednosti u odnosu na Željezničar

Sarajevo nepobjedivo, jesenji prvak stanuje na Koševu!

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac i Sarajevo remizirali su (2:2) u derbiju 18. kola Premijer lige BiH i Bordo tim je sa još jednim bodom samo potvrdio osvajanje jesenje titule kolo prije kraja prvog dijela prvenstva.

Sarajevo je ofanzivno ušlo u meč i u šestoj minuti gosti propuštaju dvije velike šanse. Dujaković prvo blokira Hebibovića, a zatim Handžić iz sjajne pozicije nije uspio savladati sjajnog Pavlovića.

Gosti su dominirali u početnih 15-ak minuta, da bi Borac iz prve šanse na utakmici došao do vodstva u 19. minuti meča. Jovo Lukić dolazi do lopte u kaznenom prostoru, uposlio je Almedina Ziljkića, a ovaj zabija za 1:0.

Bordo tim dominira u posjedu lopte nakon primljenog gola. Ipak, nisu gosti imali pravu završnicu i nije bilo pravih šansi da se savlada Pavlović.

Do kraja prvog dijela vrijedi samo izdvojiti pokušaj domaćih preko Ziljkića u 35. minuti meča, no Kovačević brani i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Nakon 15-ak mirnih minuta u nastavku u kojem se ništa posebno nije dešavalo, a zatim u pet minuta dva gola.

Sarajevo je u 59. minuti došlo izjednačenja. Fanimo se našao sam pred Pavlovićem i matirao ga je za izjednačenje rezultata na 1:1.

Samo pet minuta kasnije Borac je ponovo poveo. Vojnović odlaže loptu za Stojana Vranješa, a ovaj zabija gol za 2:1.

Zatim gosti ostaju sa igračem manje. Anel Hebibović u dvije minute dobija dva žuta kartona i sudija Elvis Mujić mu pokazuje put u svlačionicu.

Međutim, Borac se zatim povlači. Sarajevo je kontrolisalo igru, konstantno je Bordo tim napadao, a to im se isplatilo u 85. minuti kada Fanimo pogađa za 2:2.

To je bio i konačan rezultat ovog meča. Sarajevo je i dalje neporaženo, osigurana je jesenja titula, a bodovni saldo mogu povećati naredne sedmice kada na Koševo stiže Sloboda.

Premijer liga, 18. kolo:

Borac - Sarajevo 2:2

Borac: Pavlović, Kujundžić, Jovanović, Ziljkić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Lukić, Vranješ, Milojević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Velkoski, Miličević, Đokanović, Handžić, Dupovac, Sušić, Tatar, Fanimo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElComandante
Ovo smo za kone odigrali da im se Borac nebi priblizio :)
36 3
ElComandante
Ovo je kao pobjeda s obzirom da sno imali igraca manje.FANIMO MASINA!
29 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi