Žestoka reakcija Bruna Fernandesa: "Ne koristite moje ime za napad na Cristiana"
Bruno Fernandes i Cristiano Ronaldo često su bili u centru pažnje zbog činjenice da su fudbalski stručnjaci smatrali da CR guši Bruna na terenu (Foto: EPA)

Reagovao nakon sporne izjave

Žestoka reakcija Bruna Fernandesa: "Ne koristite moje ime za napad na Cristiana"

Midhat Šljivak

Portugalski fudbaler Bruno Fernandes našao se u centru pažnje engleske javnosti zbog izjave koju je dao nakon pobjede njegovog Manchester Uniteda nad gradskim rivalom Cityjem (2:1), a u njoj je po mišljenju mnogih prozvao Cristiana Ronalda. Međutim, on tvrdi da to nije istina.

Izjava Brune Fernandesa o timskoj igri Manchester United označena je kao 'napad' na Cristiana Ronalda koji je nedavno napustio Crvene đavole.

Portugalac je nakon velike pobjede nad Cityjem govorio o ekipi i istakao je da je ovo sada pravi tim.

"Prije utakmice sam rekao saigračima da konačno izgledamo kao tim. Prije nekoliko mjeseci takva je slika bila rijetkost. Mnogi smo se tražili, ali sad vidite pravu ekipu", rekao je Bruno nakon utakmice.

Nakon što su mnogi protumačili ovo kao prozivanje Cristiana Ronalda, Bruno se javio na društvenim mrežama i opovrgao je da izjava ima ikakve veze s Cristianom.

"Znam da je nekima veoma teško gledati da Manchester Unitedu ide dobro i da nemaju o bilo čemu drugom pričati osim o dobrim stvarima", poručio je Bruno Fernandes i dodaje:

Oglasi

"Ne koristite moje ime da napadate Cristiana. Cristiano je bio dio našeg tima pola sezone i kao šta sam već govorio ranije, SVI su još od meča s Liverpoola zaista sjajni i ponašaju se kao pravi tim. Vidite rezultate. Nastavljamo dalje", poručio je Bruno.

Portugalski fudbaler je u meču s gradskim rivalom Cityjem postigao kontroverzni pogodak za 1:1 o kojem će se sigurno još dugo pričati jer među Građanima smatraju da je Marcus Rashford ometao protivnike dok je bio u ofsajdu, što je Bruno iskoristio.

Sjajni ofanzivni veznjak ove sezone je na nešto skromnijem učinku u odnosu na neke prošle sezone u dresu Uniteda, pa je u 26 odigranih utakmica ostvario učinak od četiri gola i pet asistencija.

Bruno Fernandes je član Crvenih đavola postao u januaru 2020. godine. Stigao je iz Sportinga u tranferu vrijednom oko 80 miliona eura.

Za Crvene đavole ovaj 28-godišnjak odigrao je ukupno 154 utakmice i ima učinak od 54 pogotka i 44 asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najjače evropske lige nastavlju se i sutra, a kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
Prije 4h, novinarcici sportsport portala "iskreni bruno i samarcina ronaldu" u podnaslovu zna se kome je upuceno. prije 3h objavite ovo. Da li vi znate šta je novinarstvo? Da li fakat iko od vas zna šta radi i šta mu je posao?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi