Ono što Crvena zvezda radi Partizanu više nije humano - Ovaj potez crveno-bijelih govori sve

Odveli im supertalentovane klince

Ono što Crvena zvezda radi Partizanu više nije humano - Ovaj potez crveno-bijelih govori sve

Midhat Šljivak

FK Crvena zvezda ima apsolutnu dominaciju nad srpskim fudbalom. Sedam uzastopnih godina crveno-bijeli osvajaju titule prvaka, a sada su odlučili da im oslabe omladinske kategorije.

Crvena zvezda definitivno nema milosti prema najvećem rivalu Partizanu i čini sve da ih oslabi, posebno što se tiče igračkog kadra u omladinskim kategorijama.

U prethodnih nekoliko dana ljudi tima s Marakane uspjeli su Partizanu 'oteti' čak dvojicu talentovanih klinaca koji će tako crno-bijelu boju zamijeniti crveno-bijelom.

Novi članovi FK Crvena zvezda postali su Filip Lazović i Uroš Kikić. Obojica su napadači rođeni 2010. godine i predviđa im se blistava karijera.

Lazović je čak nosio kapitensku traku u Ligi mlađih pionira. Zabio je šest golova, dok je Kikić postigao osam.

Tako će trener mladog tima Crvene zvezde Slaviša Šuša dobiti još dvojicu supertalentovanih igrača u svoje redove, a Partizan može samo da žali što je izgubio ove klince.

Oglasi

Nije to nikakvo iznanađenje. Situacija unutar FK Partizan je zaista katastrofalna, navijači traže promjene i odlazak čelnika crno-bijelih, no za sada ne dobijaju šta žele.

Uzaludni su bili i protesti. Promjena za sada nema, osim na trenerskoj klupi gdje je se s velikim ambicijama vratio Aleksandar Stanojević.

Uspio je beogradski velikan dovesti i određena pojačana. Ipak, realno gledajući nisu to igrači s kojima se može napasti rivalska Crvena zvezda koja na raspolaganju ima miliona eura.

Sada su Partizanu iz Zvezde počeli roviti i po omladinskoj školu i definitivno neće biti iznenađenje ako u narednom periodu još talentovanih fudbalera prijeđe iz crno-bijele u crveno-bijelu boju.

Oglasi

Nihad Mujakić stigao u Beograd

Jedno od pojačanja FK Partizan ovog ljeta je Nihad Mujakić. Reprezentativac BiH je potpisao ugovor na tri godine.

Partizan je s turskim Ankaragučuom dogovorio transfer od 900.000 eura, no ova cifra će biti isplaćena u više rata. Turski tim će imati i 20 posto od narednog transfera.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mujakić je crno-bijeli dres obukao na insistiranje trenera Stanojevića koji u njemu vidi veliko defanzivno pojačanje.

Bh. fudbaler pokriva pozicije štopera i lijevog beka. To je svakako jako dobra stvar za crno-bijele koji su se prošle sezone itekako mučili u defanzivi.

Top Komentari

user1719773235
Sto vise clanaka o Zvezdi, Dinamu,Hajduku, Partizanu jer BOŠNJO je gladan para i treba mu klikova na tekstove. Nemoj da slucajno pisete o nasim klubovima. Pa sram vam bilo, otidji na index, jutarnji list, Kuris, Informer i jos 100 portala u Srbiji i Hrvatskoj tekst o Sarajevu i Zelji ima samo ako je neka tuča bila. Zato ova zemlja i jeste ovakva jer tudje *****o volite vise nego svoje. Dabogda se ugasili!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi