Turski mediji tvrde - Milioni na račun Rizespora, Dal Varešanović pravi transfer karijere!

Ide u jednu od najjačih liga na svijetu

Turski mediji tvrde - Milioni na račun Rizespora, Dal Varešanović pravi transfer karijere!

Esmer Oštraković

Otkako je stigao u ekipu Rizespora iz FK Sarajevo, Dal Varešanović pruža sjajne partije koje očito nisu promakle ni nekim od većih fudbalskih klubova koji se takmiče u ligama petice.

Mediji iz Turske prenose da postoji veliki interes klubova iz najjačih evropskih liga za dva fudbalera Rizespora, a radi se o Dalu Varešanoviću, te Emirhanu Topcuu.

Kako prenose izvori blisku ovom klubu, uprava Rizespora zadovoljno trlja ruke jer očekuju veliku zaradu na prodaji ova dva fudbalera, a planiraju da ih prodaju već na ljeto.

Uprava Rizespora prije svega očekuje da će jako dobro unovčiti Dala Varešanovića i očekuje se da postane drugi najveći izčazni transfer ovog kluba.

Kako prenose novinari turskog fanatika već postoje brojne ponude za Dala Varešanovića kojeg su kako kažu Turci doveli za jako "male pare".

Oglasi

Dal Varešanović je zaslužan za preko deset golova svoje ekipe u dosadašnjem dijelu sezone, a na radaru je nekoliko timova iz Italije i Francuske.

Iako još uvijek nije poznato koji klubovi iz ove dvije lige se raspituju za Varešanovića jasno je koji klub je glavni kandidat za njegovo dovođenje. Radi se o španskom Real Sociedadu.

Kako prenose turski mediji uprava Rizespora očekuje da će Varešanović postati drugi najskuplji izlazni transfer kluba, odmah nakon prodaje Vedata Muriqija.

Svojevremeno je Muriqi prešao u ekipi Fenerbahčea za 5.6 miliona eura i to je najveća zarada koju je Rizespor ostvario na prodaji jednog fudbalera.

Kada je riječ o drugom mjestu na ovoj listi trenutno se nalazi Ali Adnana koji je u Udinese otišao za 2.2 miliona eura.

Oglasi

Jasno je dakle da uprava Rizespora očekuje da će reprezentativac Bosne i Hercegovine za preko 2.2 miliona biti prodat narednog ljeta.

I Emirhan može ići

Osim Varešanovića, uprava Rizespora očekuje da proda i Emirhana za kojeg također postiji nekoliko ponuda.

Kako prenose turski novinari nekoliko klubova se raspitivalo za njega, a najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje je ekipa Las Palmasa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Još uvijek nisu počeli zvanični pregovori između dva kluba, ali u Rizesporu su spremni na prodaju u slučaju dobre ponude.

Ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati narednog ljeta, ali svima je sada jasno da interes itekako postoji, te da u Rizesporu zadovoljno trljaju ruke.

Top Komentari

Pinglewood
Prosjaci, slobodno navedite da će i FK Sarajevo zaraditi, nemojte se stiditi.
5 0
Ecosport
Neće on niđe. Možda nazad na Koševo.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi