Nož u leđa Bosancu: Nijemci ne mogu da vjeruju šta su igrači Dortmunda uradili Edinu Terziću

To nije zaslužio nakon svega

Nož u leđa Bosancu: Nijemci ne mogu da vjeruju šta su igrači Dortmunda uradili Edinu Terziću

E. Čaušević

Njemački mediji sve više u posljednje vrijeme pišu o tome da će tokom zimske pauze čelnici Borussije Dortmud smijeniti Edina Terzića s mjesta prvog trenera, a nakon što se saznalo šta su igrači ovog kluba napravili čini se da stručnjaku porijeklom iz Bosne i Hercegovine više nema spasa.

Terzić je skoro cijelu dosadašnju karijeru proveo u Borussiji Dortmund, a za prvog trenera izabran je na ljeto prošle godine.

Ovaj 41-godišnji stručnjak važi za jednog od najperspektivnijih trenera u Evropi. ali čini se da u Dortmundu više nemaju strpljenja s njim. Sve se zakomplikovalo ljetos kada je Dortmund u zadnjem kolu prokockao titulu prvaka Njemačke, te se Terzić našao na žestokom udaru kritika.

Ni ove sezone Dortmund ne briljira previše iako je ovaj tim uspio da se plasira u osminu finala Lige prvaka, ali u prvenstvu im ne ide najbolje i tek su peti sa čak 13 bodova manje od lidera Bayer Leverkusena.

Terzić je već sedmicama na udaru kritika i nevjerovatnom pritisku čak od strane navijača Dortmunda koji traže njegovu smjenu.

Oglasi

Međutim, ono što bi moglo da presudi Terziću je potez igrača Dortmunda. Oni su iza leđa svog trenera razgovarali s čelnicima kluba i tražili od njih da dovedu novog trenera.

Njemački Sky ekskluzivno je večeras objavio da su neki od vodećih igrača Dortmunda razgovarali s Hansom-Joachimom Watzkeom i da su mu poručili jasno da više ne žele sarađivati s Terzićem, te da smatraju da je tom timu potreban novi trener.

Također, kao argument su iskoristili i taktiku jer smatraju da Terzić nema dobar taktički pristup, odnosno da igraju previše defanzivno što se igračima Dortmunda očito ne sviđa.

Kako stvari stoje Terzić bi na zimskoj pauzi već mogao biti bivši, ali postoji mogućnost da on ostane u Dortmundu ukoliko bude želio.

Oglasi

Navodno, u klubu su spremni da mu ponude neku drugu funkciju jer su svjesni koliko je on dao Dortmundu i ne žele da se na ružan način završi njihova priča.

Međutim, pitanje je da li će on to prihvatiti jer ima trenerske ambicije, a sigurno da će biti zainteresovanih klubova za njegove usluge. Bilo kako bilo čini se da će zimska pauza u Dortmundu biti itekako zanimljiva.

Terzić će sutra imati priliku da utiša kritičare jer Dortmund igra meč 16. kola na svom terenu protiv Mainza, a već su poznate i kvote za ovaj okršaj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kvote možete pogledati u bogatoj ponudi koju je spremila Volcanobet kladionica klikom na OVAJ LINK.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Bas dobro , pravi trener za nasu repku i dati mu najmanje 5 - 6 godina da covjek stvara tim i uigrava ga.
3 1
user1600368315
E ako je on Bosanac ja sam Tarzan
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi