Ekspresna dva gola za trijumf Sarajeva u Trebinju
Foto - Screenshot

Bordo tim savladao Leotar

Ekspresna dva gola za trijumf Sarajeva u Trebinju

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo Leotar u Trebinju s 2:0.

Sarajevo fenomenalno otvara meč i već nakon 30-ak sekundi igre dolazi do vodstva. Prvi gol na povratku u Bordo dres postiže Asmir Suljić za prednost Bordo tima od 1:0. Asistenciju je upisao Bagarić.

Leotar potom kreira nekoliko opasnih situacija. Arsić je imao dobar pokušaj glavom, a Dizdarević je to odbranio.

U 13. minuti Sarajevo stiže do drugog gola. Dražen Bagarić se lijepo snalazi nakon duge akcije i asistencije Čatakovića zabija gol za 2:0.

Ostatak prvog poluvremena nije donio velike šanse. Igralo se dosta tvrdo s obje strane, bilo je određenih pokušaja, ali pravih šansi nije bilo.

Na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva od 2:0 i gosti su mogli biti itekako zadovoljni jer su igrali mnogo bolji fudbal u odnosu na prvi dio sezone.

Oglasi

Nastavak meča donosi ofanzivniju igru Leotara. Miloš Aćimović koji je ušao u nastavku pravio je probleme odbrani gostiju i imao je nekoliko opasnih pokušaja.

Međutim, Dizdarević je sve sigurno branio. Nije dopustio Leotaru da se vrati u meč i na kraju je Bordo klub sigurno priveo meč kraj za prvu tricu u proljetnom dijelu sezone.

Aleksandar Vasoski pobjedom je krenuo na klupi Sarajeva, a naredno uzbuđenje stiže već za vikend kada će Bordo tim gostovati na Grbavici kod Željezničara.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Leotar - Sarajevo 0:2

FK Leotar: Puletić, Milović, Sekulović, Todorović, Dujaković, Krstovski, Arežina, Čolić, Perišić, Arsić, Govedarica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Hebibović, Đokanović, Šećerović, Mujakić, Bagarić, Dupovac, Kapić, Čataković, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavivozdobarskroz
Cekamo nedonija, kinga i pjanketa da kazu kako je njihovo rajvosa sila hahaha. Ne kazem da ste slaba ekipa, al djeco ne busajte se u prsa kad vam je mjera nasa usrana liga dok u evropi milsami pokazuje stanje.
3 24
Hz1987SA
Svaka čast momci, sad na SADAKA ARENI da poderemo KONE
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi