Jedan video poziv je ekonoma (60) učinio najsretnijom osobom na svijetu - suze su od sreće potekle

Haaland ne zaboravlja

Jedan video poziv je ekonoma (60) učinio najsretnijom osobom na svijetu - suze su od sreće potekle

Edmir Škorić

Norveški napadač Erling Haaland ne zaboravlja odakle je počeo svoju veliku karijeru, koja je istini za volju, tek na početku. Seniorski nogomet zaigrao je u norveškom Bryne FK, odakle je otišao u Molde, pa je preko Salzburga i Borussije Dortmund, došao i do Manchester Cityja.

U tekućoj sezoni Haaland je čudesan dok Manchester City gura prema naslovu prvaka Engleske, a moguće da će ova sezona biti i najuspješnija svih vremena za Građane jer igrat će finale Kupa, a tu je i Liga prvaka...

Norveški reprezentativac zabio je 51 gol na 45 utakmica u svim takmičenjima, od čega čak 35 u Premier ligi, pa je tako nedavno protiv West Hama srušio rekord Alana Shearera i Andyja Colea, koji su do sada zabijali po 34 gola unutar jedne premierligaške sezone.

City nastoji da ostane lider u Premier ligi do kraja, a naredni izazov je Leeds na Etihadu. Bit će ovo još jedna prilika da Haaland "pojača" svoj golgeterski učinak. Imat će posebnog gosta.

Odlučio je na utakmicu pozvati Kurtha Gausdlana, navijača Leedsa, koji je u martu slavio 60. rođendan, a tokom rođendanske zabave stigao je video poziv od Haalanda, koji mu je rekao: "Dolaziš na utakmicu City - Leeds". Naravno, Haaland će obezbijediti sve da doputuje u Manchester i snosit će sve moguće troškove. Ekonom je bio jako iznenađen, pitao se kako to daga se Haaland sjetio, a onda i zaplakao od sreće.

Haaland ima mnogo poštovanja prema ovom čovjeku, koji je bio ekonom u Bryneu i imao je brigu o opremi igrača. S Haalandom je ostao u dobrom odnosu i Norvežanin sada želi da ostvari jednu od želja svom starom prijatelju.

Oglasi

"Erling je poslao Kurthu video čestitajući mu iz svog stana u Manchesteru", rekao je Espen Undheim, trener mladih u Norveškoj. Espan će zajedno sa ekonomom putovati u Englesku.

"OK, sad imaš 60 godina, htio sam te pozvati da vidiš svoj omiljeni tim", poručio je Norvežanin Kurthu, koji je uzbuđeno rekao da jedva čeka da se vide i da dođe na utakmicu Premier lige.

U šali je Erling kazao da "nažalost moram da te razočaram, moram zabiti bar jedan gol tvom timu". 

Haalandov otac, Alfie, još uvijek živi u Bryneu sa svojom ženom i njihove dvije kćeri. I Alfie je nekada igrao za Manchester City, dok je Bryneov marketinški menadžer Bjonr Hagerup Roken inače navijač Građana i bio je na prošlosedmičnoj utaknici protiv Arsenala. Ne morate pitati ko je omogućio to putovanje.

Roken je putovao s više od 60 drugih s jugozapada Norveške u sklopu inicijative Akademije Haaland, koju čine sponzori i partneri Brynea koji se sastoje od lokalnih kompanija.

"Nije zaboravio da je odrastao u Bryneu. Kad god ovdje dođe, ima teren za treniranje i svi ga vole", rekao je Undehim na kraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmicu City - Leeds kao i sve druge utakmice bilo kojeg sporta možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice i po želji ostavite okladu uz sjajne kvote.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi