Rusi odmah odgovorili na odluke FIFA-e i UEFA-e, ovo je njihov prvi potez

Ništa drugo ne preostaje

Rusi odmah odgovorili na odluke FIFA-e i UEFA-e, ovo je njihov prvi potez

Edmir Škorić

FIFA i UEFA donijele su zajedničku odluku da izbace Rusiju i njene klubove iz svih takmičenja.

Ova odluka znači da Rusija neće igrati baraž u martu za Svjetsko prvenstvo i da neće biti na Mundijalu u Kataru, dok će Spartak iz Moskve ostati uskraćen za nastup u osmini finala EL protiv Leipziga.

Podsjetimo, Rusija je trebala biti domaćin Poljskoj 24. marta, a pet dana kasnije pobjednik te utakmice treba igrati s pobjednikom meča između Švedske i Češke.

FIFA se za ovaj korak odlučila nakon što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) predložio da ruski i bjeloruski sportisti budu izbačeni iz svih međunarodnih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rusi su jasno šokirani odlukama, a Ruski nogometni savez (RFS) odmah je odgovorio, pa sprema uložiti žalbu CAS-u na odluke FIFA-e i UEFA-e, što je za ruski portal Championat.com rečeno iz izvora bliskh samom savezu te zemlje.

U Rusiji se nadaju da će uz žalbene postupke Sportskom arbitražnom sudu na kraju odluke biti promijenjene.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Nek se žale Putinu smrdljivci
9 3
ubnt
Ako i dobiju na sudu , niko ne zeli igrati s njima .
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti