Borcu tri boda na Policama, Kesić na "meti" domaćina
Spremo je bio junak Banjalučana

Odlučio je jedan pogodak iz drugog dijela

Borcu tri boda na Policama, Kesić na "meti" domaćina

S. Mlaćo
U posljednjem meču 18 kola Premijer lige snage su danas odmjerili Leotar i banjalučki Borac (0:1).

Na Policama smo vidjeli utakmicu koja nije donijela puno kvalitetnog nogometa, a odlučio je jedan pogodak i to iz drugog poluvremena.

Borac je prvi zaprijetio preko Predragovića, da bi uzvratio Pervan za domaće. Veliku šansu Borac je imao u 35. minuti kada je golman Leotara Perišić loše intervenisao, a Jurilj sa pet metara promašio cijeli gol

Nastavili su gosti sa napadima, prijetili su i Ninković te ponovo Jurilj, no ostalo je 0:0.

U nastavku otvoreniji meč, a na otvaranju su domaći tražili penal jer su smatrali da je Spremo igrao rukom, no sudija Kesić je samo odmahnuo rukama. A, Borac je poveo u 63. minuti kada je Mrkaić ostavio loptu za Spremu, a ovaj sigurno pogodio. Domaći navijači vidno nezadovoljni zbog suđenja vrijeđali su sudije uz povike 'lopovi, lopovi', no gosti iz Banja Luke su mogli da slave.

Nakon toga i crveni karton za domaćeg defanzivca Dejana Uzelca koji je poslije isključenja žestoko vrijeđao sudiju Kesića iz Gradiške, da bi crveni karton dobio i trener Leotara Marko Maksimović. Vjerovatno zbog prigovora. Maksimović je svojevremenio bio trener Borca i sa ovim klubom osvojio naslov prvaka naše zemlje.

Oglasi

Poslije pogotka bez većih uzbuđenja, 'umrtvila' se igra, te je Borac slavio minimalnu, ali važnu pobjedu.

Banjalučani su sada na 33 boda kao i drugoplasirani Široki Brijeg, dok je Leotar na desetom mjestu i nastavlja borbu za opstanak.

U posljednjem kolu prvog dijela sezone Borac gostuje u derbiju kod  lidera Zrinjskog, dok Leotar dočekuje FK Sarajevo na Policama.

Premijer liga BiH, 18. kolo

FK Leotar – FK Borac 0:1

FK Leotar: Perišić, Uzelac, Čubrilo, Milić, Handžić, Todorović, Đuderija, Karić, Šušnjar, Pervan, Georgiev.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Ćetković, Ninković, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Subić, Spremo, Lazić, Kulašin, Jurilj, Piščević.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kenonitos
Mi uvijek u kontru drugima,nama ne treba vise kamera,nama ne treba usporeni snimak,nama ne treba var,nama ne treba emisija za sporne trenutke,nama ne treba prica o sudjenju,nama ne treba realan komentator, nama ne treba svima drugim treba ,a i usput kaznjavaju svako diskutovanje o sudjenju. Tuzno da ne moze tuznije...
19 0
antikomunist
Dokle ce lojava ceettniccka pogan iz SNSD da nam kroje sidbine svima zajendo, nema veze kako se zovemo?Dokle ce nas lojavci iz SNSD praviti budalama???Sad su ocito izmislili NOVOG GIGOVICA, crnu im krsnu slaviu zelim svima redom ko god ima veze sa tim!Bilbiji se progledalo kroz prsti, Gigovic se progledalo kroz prsti, Musicu, Kazaglicu i ostaloj pogani ikoji sebe nazivaju sudijama. Ali imam neki gadan predosjecaj da ce se ovom lojavcu Kesicu iz SNSDa nesto strasno ruzno desiti-i dao Bog pa mu se desilo!Kopile SNSDovsko je tu nema mjesec dana i vec je Borcu sredio 9 UKRADENIH bodova, umjesto da sadaka klub iz Banja Luke osvoji 2-3 koliko je zasluzio prikazanim.
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi