Sloboda nemoćna na Koševu, Olimpik stigao do jako bitne pobjede

Premijer liga

Sloboda nemoćna na Koševu, Olimpik stigao do jako bitne pobjede

E. Škorić, foto: T. Hebib

U posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH na Koševu je Olimpik ugostio i savladao Slobodu s 2:0.

Olimpik želi da ostane u ligi, pa je utakmica protiv Slobode na stadionu Koševo bila jedna od onih za koju volimo reći da je "finalna". Tako su se igrači Slavka Petrovića od prve minute postavili na terenu, a na kraju došli do izuzetno vrijedna tri boda.

Ova pobjeda Olimpik diže s pozicije fenjeraša na poziciju broj 11, ali je i dalje na tri boda od Radnika i Mladosti, ekipa koje se nalaze "odmah iznad crte".

Olimpik je odmah zaprijetio na startu udarcem Bajraktarevića, koji je šutirao pored gola gostiju iz Tuzle, a mreža Slobode se ipak zatresla u šestoj minuti.

Čurjurić je izveo prekid i centrirao, a loptu glavom u mrežu smjestio Gavrić. Do 30. minute bez uzbuđenja, a onda lijepa akcija Olimpika i udarac Čurjurića koji je išao ravno u ruke Goluboviću.

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0, a na početku drugog dijela sjajnom akcijom Olimpik dolazi do 2:0. Bajraktarević je nakon akcije iz snova šutirao, lopta stiže do Handžića, on lagano pogađa.

Oglasi

Nedugo nakon toga dosuđen je penal Olimpiku, ali je Golubović ukrotio pokušaj Osmanovića s bijele tačke. U 62. minuti opet šansa za "domaće", Bajraktarević puca, stativa je saveznik Tuzlaka.

Nekoliko minua kasnije isti igrač je pucao, ovaj put pored gola. Olimpik je potom mirno priveo utakmicu kraju i proslavio zaista važan trijumf, dok je Sloboda proljeće otvorila s dva poraza sa po 2:0, prvo od Tuzle, pa sada od Olimpika.

Slobodu čeka još jedan težak meč jer će ugostiti Velež, a Olimpik ide na Grbavicu na noge uzdrmanom Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
Sloboda treba da bude zahvalna sto ce ostati u ligi sa ovom igrom.Danas i protiv Tuzle su igrali kao amateri.Jedina svijetla tacka Slobode je golman Golubovic koji mi je zapao za oko vec par kola i mislim da je trenutno u 3 njabolja golmana lige.Olimpic fantastican danas,preporodjeni dolaskom Slavke Petrovica.Mogli su danas pobjediti komotno i sa 5 razlike da na golu nije bio sjajni Golubovic.Da su Olimpicu od pocetka sezone bili ovi igraci koju su pristigli poput Gavrica i Curjurica,Faris Handzic da je bio od pocetka sezone kao danas i da su igrali od pocetka sezone na boljem terenu uz malo vise sportske srece siguran sam da bi sad zauzimali bar 8 mjesto,sada trenutno imaju dosta solidan sastav i bolje igraju i od Krupe i od Slobode i od Mlaodsti pa cak i od Radnika.Cestitke Olimpicu
14 0
nedim_rajvosa46
Bravo Olimpik...da izbacimo više Krupu i Radnik...
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi