FK Željezničar igra odlično na startu nove sezone: Trijumf u Bijeljini kao najava za velike stvari
Foto - Armin Herić - fkzeljeznicar.ba

Pobjeda Plavih protiv Radnika

FK Željezničar igra odlično na startu nove sezone: Trijumf u Bijeljini kao najava za velike stvari

M. Šljivak

Željezničar je u 2. kolu Premijer lige BiH savladao kao gost Radnik u Bijeljini rezultatom 0:2.

Tim Amara Osima odigrao je još jedan jako dobar meč i na kraju je zasluženo došao do nova tri boda i drugog trijumfa u dva odigrana meča.

Radnik je bio taj koji je imao bolje otvaranje utakmice. Imali su domaći posjed lopte i nekoliko opasnih napada, ali nije bilo prave šanse.

Ipak, u 19. minuti Radnik je umalo poveo. Bradonjić odlično šutira sa vrha kaznenog prostora, a Fejzić odlično brani i spašava Željezničar.

Probudio se potom sarajevski tim i preuzeo je inicijativu. Tri minute nakon šanse za Radnik gosti imaju i prvu pravu šansu preko Juričića, a njegov udarac glavom brani Kozić.

Željezničar je bolju igru krunisao u 34. minuti susreta. Talentovani Hamza Gasal, koji je upisao prve seniorske minute, odigrao je odličan dupli pas sa Mustafom Mujezinovićem, a ovaj zabija za prednost od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a vrijedi svakako istaći da su oba tima tražila penale u prvom dijelu, no sudija se nije oglašavao.

U nastavku meča Radnik također kreće nešto bolje. Imali su određenih pokušaja, ali bez opasnosti po gol gostiju, koji su u tom periodu imali dobre prijetnje preko Gasala i Sadikovića, ali rezultat se nije mijenjao.

Ipak, u 67. minuti Željezničar je uduplao prednost. Štilić odlično izbacuje Šehića, ovaj ubacuje za Juričića kojeg u kaznenom prostoru ruši Šubert. Dosuđen je penal, a siguran sa 11 metara je Semir Štilić za 0:2.

Do kraja meča većih uzbuđenja nije bilo. Željezničar je lagano sačuvao prednost i došao je do druge pobjede u dva odigrana kola.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Radnik - Željezničar 0:2 (Mujezinović 34', Štilić 67'p)

FK Radnik: Kozić, Novaković, Mekić, Vasić, Bradonjić Gogić, Karić, Đurić, Motika, Koraksić, Šubert. Igrali su još: Husenibašić, Popara, Zukić, Vinski i Nikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Sadiković, Ikić, Gasal, Šehić. Igrali su još: Subašić, Veselinović, Alispahić, Lendrić i Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PitarTutnjevac
Radnik iznenadjujuce los, ali penal za zelju... Najblaze receno sumnjivo
3 14
CatAttack
Rutinski
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi