Svi pričaju o najčudnijem zaletu ikad viđenom u fudbalu, nikome na stadionu ništa nije bilo jasno

Fluminense pobijedio Al Ahly

Svi pričaju o najčudnijem zaletu ikad viđenom u fudbalu, nikome na stadionu ništa nije bilo jasno

Endin Čaušević

Fudbaleri Fluminensea plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su večeras pobijedili Al Ahly sa 2:0. Meč na Kind Abdullah Sports City stadionu u Džedi obilježio je penal Jhona Ariasa i zalet koji ranije nismo viđali na velikoj sceni.

Al Ahly je u četvrtfinalu ovog takmičenja uspio ubjedljivo da pobijedi Al Ittihad sa 3:1, ali egipatski klub večeras nije imao snage da napravi novi iskorak i prođe u veliko finale.

Bolji od Al Ahlyja bio je Fluminense koji je opravdao ulogu favorita i plasirao se u veliko finale gdje čeka boljeg iz sutrašnjeg duela Urawe i Manchester Cityja.

Fluminense je uspio slomiti otpor Al Ahlyja u drugom poluvremenu i zabiti dva gola, a Egipćani se od tog šoka nisu uspjeli oporaviti.

Brazilski klub do prednosti je stigao u 71. minuti kada je iskusni Marcelo uspio da izbori penal nakon što je sjajnim driblingom nadmudrio protivnika, a on ga je na kraju faulirao i sudija je svirao najstrožiju kaznu.

Oglasi

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Arias koji je uspio da pogodi za 1:0, no svi pričaju o zanimljivom zaletu igrača Fluminensea.

Takve zalete u fudbalu ranije baš i nismo viđali i mnogi su se čudili kada je Arias namjestio loptu, a onda otišao skroz lijevo od nje. No, na kraju je on uspio da zabije gol za 1:0 što je sigurno najvažnije.

Zanimljiv zalet i pogodak Ariasa iz penala POGLEDAJTE OVDJE.

Fluminense je tačku na ovu utakmicu stavio u 90. minuti. Brazilski tim odolio je naletima Al Ahlyja, a nakon jedne kontre rezervista John Kennedy pogađa za konačnih 2:0 plasman Fluminensea u finale.

Al Ahly će igrati meč za treće mjesto protiv poraženog iz sutrašnjeg polufinala. Što se tiče finalne utakmice ona je na rasporedu u petak s početkom u 19 sati.

Poznate kvote za meč Urawa - Manchester City

Također, već su poznate kvote za sutrašnji polufinalni okršaj između Urawe i Manchester Cityja, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Otkad to igrač koji izvodi penal smije stati nakon zaleta pa šutati loptu?
2 0
antiTrojkas
Ovo je za Trojka/HDZ redakciju "nikad vidjen penal"..???WTF?!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi