Imenovani selektori omladinskih selekcija BiH

KS BiH donio odluku

Imenovani selektori omladinskih selekcija BiH

Na prijedlog Stručnog savjeta, Upravni odbor KS BiH imenovao je selektore omladinskih muških reprezentacija za predstojeća Evropska prvenstva.

KS BiH je tako imenovao Borisa Džidića za U18 reprezentaciju BiH, Dejana Bodirogu za U16 reprezentaciju BiH i Bakira Srnu za U14 reprezentacija BiH.

Juniorsku reprezentaciju od 29. jula do 6. augusta u slovačkom Piestanu očekuje Evropsko prvenstvo A divizije, a Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi zajedno sa Francuskom, Latvijom i domaćinom Slovačkom.

Kadetska selekcija BiH ove godine će nastupiti na Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj. Eurobasket će se održati od 10. do 19. augusta u Sofiji, a naša reprezentacija se nalazi u C grupi, zajedno sa Češkom, Mađarskom, Slovačkom, Norveškom i Irskom.

Pionirsku reprezentaciju BiH ovog ljeta očekuju kontrolna okupljanja, te međunarodni turniri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi