Više nema nikakvih tajni: Poznati sastavi za spektakl na Meazzi, Bosanac ide na Bosanca!

Inter protiv Milana

Više nema nikakvih tajni: Poznati sastavi za spektakl na Meazzi, Bosanac ide na Bosanca!

Endin Čaušević

Inter i Milan večeras na Meazzi igraju veliki gradski derbi u okviru 21. kola italijanske Serije A, a nešto manje sat vremena pred početak ove utakmice Simone Inzaghi i Stefano Pioli objavili su početne sastave.

Okršaj Intera i Milana sigurno je jedan od najvećih gradskih derbija na svijetu i tradicionalno privlači dosta pažnje fudbalske javnosti širom svijeta, te je sigurno da će tako biti i večeras.

Iako je čini se već jasno da Inter i Milan ove sezone nisu u borbi za titulu kao protekle kada su se "ganjali" do posljednjeg gola, ali bez obzira na sve sigurno je da nas na Meazzi večeras očekuje pravi spektakl.

Inter pobjedom želi da ostane na drugom mjestu i zadrži prednost ispred Rome koja se izjednačila s ovim timom, no i Milan nakon četiri meča bez pobjede sigurno želi konačno završiti lošu seriju rezultata.

Milan je tek peti na tabeli i Rossoneri više nemaju toliko prava na kiks ukoliko žele da ostanu i dalje u borbi za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Do početka utakmice na Meazzi ostalo je nešto manje od sat vremena, a Inzaghi i Pioli su konačno otkrili i karte za ovaj okršaj.

Oglasi

Odlične vijesti su sigurno da će od prve minute igrati i bh. napadal Edin Džeko koji je ove sezone ponajbolji igrač Intera i bit će velika opasnost po gol Milana. S druge strane, od prve minute na terenu je i Rade Krunić, a veliko iznenađenje je što je Pioli ostavio na klupi Rafaela Leaa.

Inter: Onana, Škriniar, Acerbi, Bastoni, Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Lautaro, Džeko.

Milan: Tatarusanu, Kalulu, Kjaer, Gabbia, Calabria, Mesias, Tonali, Krunić, Theo Hernandez, Giroud, Origi.

Utakmica na Meazzi počinje u 20:45 sati, ali još uvijek imate vremena da iskoristite odličnu ponudu kladionice Volcanobet i kladite se na okršaj Intera i Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlične kvote u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet za večerašnji derbi na Meazzi možete pogledati na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Bosnjak protiv Bosnjaka!!!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi