Cancela otjerao u Bayern, a sada se isto sprema i najvećoj zvijezdi Manchester Cityja?

Nije jasno šta se dešava između njega i Guardiole

Cancela otjerao u Bayern, a sada se isto sprema i najvećoj zvijezdi Manchester Cityja?

E. Čaušević

Tottenham i Manchester City igraju danas u Londonu veliki derbi u okviru 22. kola engleskog Premiershipa, a pred početak ove utakmice u centru pažnje našao se početni sastav Građana i veoma čudna odluka koju je donio Pep Guardiola.

Guardiola je u prethodnom periodu na velikom udaru kritika jer je posljednjeg dana prelaznog roka Manchester City neočekivano ostao bez jednog od ponajboljih igrača, a to je Joao Cancelo.

Cancelo je otišao na posudbu u Bayern što niko nije očekivao da bi se moglo desiti. Ipak, kasnije je otkriveno da se Portugalac žalio što ima manju minutažu, te nakon svađe s Guardiolom dobio je jasnu poruku da napusti City.

Guardioli nije prvi put da se na takav način sukobljava s igračima i da ih otpiše ničim izazvan iako je i sam sigurno svjestan šta time gubi.

Međutim, engleski mediji navode da Cancelo možda neće biti jedini kojem će se to desiti jer se čudne stvari dešavaju u Manchester Cityju u posljednje vrijeme, te zbog toga svi bruje o sastavu ovog tima pred meč protiv Tottenhama.

Guardiola je saopštio sastav za utakmicu protiv Tottenhama, ali su svi iznenađeni što u startnoj ekipi ponovo nema Kevina de Bruynea koji je ostao na klupi. Belgijanac nema ni približnu minutažu kao prije i mnogi sumnjaju da tu nešto ne funkcioniše kako treba.

Oglasi

Naravno, nakon svega što se desilo s Cancelom nije ni čudo što engleski mediji špekulišu da bi sličnu sudbinu mogao da doživi i De Bruyne koji je sigurno jedna od glavnih zvijezda u ekipi Manchester Cityja.

Odmah su počele priče da odnos njega i Guardiole nije baš najbolji i da je zbog toga njegova minutaža znatno manja nego prije. De Bruyne je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i zabio je tri gola, te upisao čak 17 asistencija, a od toga njih 12 je bilo u Premiershipu.

Utakmica Manchester Cityja i Tottenhama igra se od 17:30 sati, a odnos Guardiole i De Bruynea će i narednih dana sigurno biti glavna tema medija u Engleskoj.

Tottenham: Lloris, Emerson, Romero, Dier, Davies, Perišić, Hojbjerg, Bentancur, Kuluševski, Son, Kane.

Manchester City: Ederson, Walker, Akanji, Ake, Lewis, Rodri, Bernardo Silva, Mahrez, Grealish, Alvarez, Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, još uvijek imate vremena da se kladite na ovu utakmicu i iskoristiti bogatu ponudu u kladionici Volcanobet. Kvote za meč Tottenham - Manchester City pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
U svakom klubu je zelio biti UCITELJ, a igraci da se ponasaju kao UCENICI..U svakom klubu je SIKANIRAO ZVIJEZDE(Ibrahimovica u Barsi, Ribery-a u Bayernu, Sterlinga, Cancela, De Brunea u City-u)..DOPINGOVANI CELAVAC je najveca TRENERSKA PREVARA u MODERNOM FUDBALU..razlila između njega i Mourinha je ta da GUARDIOLA je osvojio LS sa Barsom, Mourinho sa INTEROM. Guardiola nije osvojio LS sa Bayernom, Mourinho je osvojio LS sa PORTOM..
4 3
nakopitam
Najprecjenjeniji trener na svijetu svih vremena. Koliko mu ugadjaju vlasnici klubova koje je vodio ili vodi a nikada nista nije pokazao. Stavite ga na celo neke stabilne ekipe u bilo kojoj ligi Evrope i za godinu ili 2 ce ispasti u nizi rang. Volusina!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi