Tušanj kao domaći teren: Jagodić dva puta u 15 dana pokorio Tuzlu

Nova pobjeda Sloge Meridian

Tušanj kao domaći teren: Jagodić dva puta u 15 dana pokorio Tuzlu

Esmer Oštraković, foto: Emir Dindić

Veoma bitnu utakmicu u borbi za opstanak u Tuzli su odigrali Tuzla City i Sloga Meridian iz Doboja, a na kraju su gosti iz Doboja u samoj završnici utakmice došli do pobjede od 2:1.

Iako na samom otvaranju utakmice nije bilo nekih ozbiljnijih prilika i tempo nije bio pretjerano jak, Tuzla City u 12. minuti dolazi do vodstva.

Mehidić je centrirao, a Milanović je pogodio vlastitu mrežu, te se u tim trenucima činilo da Slogu ne čeka baš dobar rezultat na ovom susretu.

Sedam minuta kasnije odbrana gostiju se poigravala, a to ih je moglo jako skupo koštato. Ipak, sve je to pratio golman gostiju koji je bio siguran na kraju.

U 23. minuti poravnanje na Tušnju. Gosti iz Doboja su svoju prvu priliku pretvorili u pogdak. Strijelac je bio Krstovski i to nakon lope reakcije odbrane Tuzla Cityja.

Sjajno je u 31. minuti probao Krstovski sa 25 metara, ali Fejzić krajnjim naporom odbija loptu u korner.

Oglasi

Sloga je bila nešto konkretnija nakon gola za poravnanje, a viđeno je i dosta konfuzije u odbrani domaćeg tima.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Nikolić u 43. minuti kada je šutirao glavom, ali lopta je otišla malo pored gola.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je tek u 61. minuti. Zaprijetili su gosti, Šaula je šutirao, ali lopta ide pored gola.

Odbrana Sloge Meridian je u 69 minuti bila na mukama nakon centaršuta Mehidića, ali su jako dobro intervenisali i otkolinili opasnost.

Na semaforu je bila 80. minuta kada su domaći pokušali postići gol nakon kornera, ali izabranici Vlade Jagodića su se i u ovom napadu odbranili.

Igrala se 85. minuta kada je Sloga Meridian napravila sjajnu kontru, Krstovski je uposlio Kulenovića koji izlazi sam na Fejzića i pogađa za veliko slavlje gostiju.

Velika su ovo tri boda za Slogu Meridian koja sada ima 34 boda i nalazi se na 7. mjestu, a u narednom kolu u Doboj dolazi ekipa Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Tuzla City se dovela u veoma tešku poziciju jer su 8. na tabeli sa 31. bodom, a slijedi im gostovanje u Trebinju kod Leotara.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

075075075
Ovaj Simin Han prava plastika, igraju utakmicu sezone a na tribinama 50 posmatrača
2 0
nakopitam
Gasi sisoju i sisin Han, jebbo mu vico sisu izdajnicku!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi