"Kosovo je Srbija" skupo ih koštalo: Navijači Rumunije dobili batine i izbačeni s tribine

Provocirali na Kosovu, pa dobili "po nosu"

"Kosovo je Srbija" skupo ih koštalo: Navijači Rumunije dobili batine i izbačeni s tribine

Eldar Ganibegović

Sinoć su na Kosovu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za odlazak na EURO igrali domaća selekcija i gosti iz Rumunije, no u drugi plan su stavljena dešavanja na terenu zbog nedoličnog ponašanja navijača gostujuće selekcije.

Utakmicu bez golova su u grupi I 3. kola kvalifikacija za EURO sinoć odigrale selekcije Kosova i Rumunije.

Domaći tim bio je bliže osvajanju punog plijena, s obzirom na to da je rezervisti Zhegrovi u 69. minuti poništen pogodak nakon gledanja VAR snimke.

Imat će za čim da žali Kosovo nakon ove utakmice, no definitivno će imati i Rumunija kada im na adresu Saveza stigne kazna iz UEFA-e za skandiranje njihovih navijača.

Poznato je koliko je UEFA stroga kada su u pitanju politička skandiranja na utakmicama pod njenim okriljem, a upravo su na taj način sinoć na Fadil Vokrri stadionu u Prištini skandirali gostujući navijači.

Oglasi

Opšte je poznata situacija između Srbije i Kosova, kao i šta se dešava na relaciji te dvije zemlje, a Rumuni su na neprimjerenom mjestu odlučili da iskažu podršku Srbiji.

"Kosovo je Srbija", skandirali su navijači Rumunije, nakon čega su dobili i batine, te su izbačeni s tribine i nisu do kraja mogli gledati utakmicu.

Pêrlêshja në stadiumin "Fadil Vokrri"

Posted by Lajmi net - videos on Friday, June 16, 2023

U istoj grupi sinoć je Švicarska s 1:2 slavila na gostovanju kod Andore, dok je Bjelorusija kao nominalni domaćin na neutralnom terenu vodila protiv Izraela sve do samog kraja i na kraju izgubila 1:2.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švicarska je tako ostala maksimalna nakon tri kola, Rumunija je prosula prva dva boda u ovim kvalifikacijama, a Izrael je preskočio Kosovo koje je ostalo na tri boda. 

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Švicarska 3 10:1 9
2. Rumunija 3 4:1 7
3. Izrael 3 3:5 4
4. Kosovo 3 2:2 3
5. Andora 3 2:5 1
6. Bjelorusija 3 2:9 0

Nove utakmice u ovoj grupi igraju se već za dva dana, a u okviru 4. kola Švicarska će dočekati Rumuniju, Izrael Andoru, dok će Kosovo u goste kod Bjelorusije koja će domaćin biti u Budimpešti. 

Top Komentari

user1676286668
Svaka čast Kosovo tako treba sa gamadijom.....
7 1
Skender
Aferim Kosovo! Ovi svrbi su svojim primitivizmom, glupostima i sovinizmom zarazili neke svoje ortodoksn ekomsije. Jad i bijeda, koju ne treba puno ni komentirati.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi