Laporta dogovorio pojačanje, a onda mu Xavi rekao da ne želi tog igrača u svom timu

Sve je na kraju propalo

Laporta dogovorio pojačanje, a onda mu Xavi rekao da ne želi tog igrača u svom timu

Endin Čaušević

I pored problema s novcem Joan Laporta pokušava u zimskom prelaznom roku dovesti barem jedno pojačanje u Barcelonu, a s ovim klubom povezuje se ponovo Ruben Neves iz Wolverhamptona, no čini se da od njegovog dolaska na Camp Nou neće biti ništa.

Jasno je da Barcelona nema mnogo prostora za dovođenje novih igrača ove zime i jedina opcija su im razmjene igrača ili da neko dođe bez obeštećenja.

Ipak, predsjednik katalonskog kluba ne odustaje tako lako i ponovo se s Barcelonom povezuje portugalski veznjak Ruben Neves koji je bio na meti Barce i tokom ljeta, ali na kraju se klubovi nisu dogovorili.

Laporta vjeruje da bi Neves bio odlično pojačanje u veznom redu i spreman je da čeka ljeto kako bi pokušao dovesti Portugalca, ali već sada je jasno da od tog transfera neće biti ništa.

Španski mediji pišu da je Laporta saopštio Xaviju da će pokušati ponovo dovesti Nevesa jer smatra da bi on bio idealna zamjena za Sergija Busquetsa koji će na ljeto gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Međutim, Laporta se iznenadio kada je Xavi poručio da ne želi Nevesa u svojoj ekipi jer smatra da on nije dovoljno dobar da zamijeni Busquetsa. O Nevesu je pričao i sa svojim pomoćnicima i svi su došli do zaključka da im Portugalac nije potreban.

Oglasi

S druge strane Xavi je poručio Laporti da se fokusira na Ilkayja Gundogana kojeg na ljeto mogu dovesti besplatno i da bi njemački veznjak bio veliko pojačanje, a i sam ima veliku želju da dođe u katalonski klub.

Sve to dovoljno pokazuje da je Laporta dao Xaviju zaista velike ovlasti i ne želi mu nametati igrače s kojima on nije zadovoljan. Ipak, ukoliko rezultati izostanu sigurno da će na kraju Xavi za to najviše da odgovara.

Trenutno sve ide po planu jer je prije nekoliko dana Xavi osvojio s Barcom španski Superkup pobjedom u finalu protiv Real Madrida sa 3:1 čime je sigurno dobio još više povjerenja od čelnika kluba.

Nakon osvajanja španskog Superkupa ekipu Barcelone već u četvrtak očekuje novi meč i to u Kupu kralja kada će u goste niželigašu Ceuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da je Barcelona veliki favorit u toj utakmici, a već su poznate i kvote za ovaj meč koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi