Messi krenuo po nagradu za igrača utakmice, ali ni slutio nije ko ga tamo čeka

Baš se iznenadio

Messi krenuo po nagradu za igrača utakmice, ali ni slutio nije ko ga tamo čeka

Endin Čaušević

Lionel Messi je s Argentinom uspio da izbori plasman u finale Svjetskog prvenstva nakon što je sinoć njegova reprezentacija pobijedila Hrvatsku sa 3:0, a Messi je ponovo odigrao nevjerovatan meč. Ponovo je dobio nagradu za igrača utakmice, a ni slutio nije ko će mu taj trofej uručiti što je njegova reakcija najbolje pokazala.

Messi u Kataru igra u nevjerovatnoj formi i uspio je zabiti već pet golova na ovom velikom takmičenju, a svi dobro znaju da je za njega ovo posljednji pokušaj da osvoji Svjetsko prvenstvo.

Kapitenu Argentine titula prvaka svijeta još jedino nedostaje da se zauvijek upiše zlatnm slovima u fudbalsku i historiju i riješi dilemu oko toga ko je najbolji fudbaler svih vremena.

Messi je i sinoć bio veoma motivisan i raspoložen za igru što je za Hrvatsku bilo pogubno jer je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je zabio jedan pogodak, te je upisao još jednu asistenciju o kojoj će se dugo pričati.

Tako je Messi uspio da Argentinu ponovo odvede u finale i nakon Brazila 2014. godine ovo će mu biti drugi pokušaj da dođe do trofeja. Tada ga je zaustavila Njemačka, a protivnika u novom finalu saznat će nakon večerašnjeg okršaja između Francuske i Maroka.

Messi je i sinoć zasluženo izabran za najboljeg igrača utakmice što je očito već postala tradicija na ovom Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Međutim, kapiten Argentine ni slutio nije ko će mu ovaj put uručiti trofej za igrača utakmice, a koliko se iznenadio i oduševio zbog toga najbolje je pokazala njegova reakcija koju su kamere uspjele da snime.

Naime, nagradu Messiju za igrača utakmice uručio je njegov dojučerašnji saigrač iz reprezentacije i vjerovatno jedan od najboljih prijatelja u svijetu fudbala - Sergio Aguero.

Aguero bodri Argentince na Mundijalu gdje bi vjerovatno i sam igrao da prije godinu dana nije morao završiti svoju karijeru nakon što je otkriveno da ovaj napadač ima srčanih problema.

Messi se oduševio kada je vidio da će mu veliki prijatelj i bivši cimer uručiti ovu nagradu, a njegova reakcija je to najbolje pokazala. Argentinci se nadaju da će istu scenu gledati i u nedjelju nakon finala, a da li će Messi da se raduje ili tuguje ostaje nam da vidimo.

Što se tiče druge polufinalne utakmice između Francuske i Maroka ona se igra večeras na Al Bayt stadionu sa početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, već su poznate i kvote za ovaj okršaj koje možete vidjeti u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

user1666374721
Ima li za Gvardiola kakva nagrada, jutros širom Evrope naslovi,, Argentina uništila nositelja Evropskih vrijednosti, Milanović za krah Vatrenih optužio političko Sarajevo, a HDZ uliva nadu pučanstvu u bolje sljedeće prvenstvo, tad neće biti Komšić ilegalac,,,
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi