U Crnoj Gori opleli sami po sebi: "Nijesmo mi za ovo, ovo niko osim nas ne bi ispustio"

Radulović, Jovetić i Savić razočarani

U Crnoj Gori opleli sami po sebi: "Nijesmo mi za ovo, ovo niko osim nas ne bi ispustio"

Eldar Ganibegović

Danas je Crna Gora u 5. kolu kvalifikacija za EURO ispustila tri boda kod Litvanije. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a sada pristižu reakcije iz tabora crnogorske reprezentacije i izuzetno su razočarani i samokritični.

Nakon lošeg prvog dijela, Crna Gora do gola dolazi u 57. minuti preko Krstovića, ali je on poništen zbog ofsajda nakon gledanja VAR snimka.

Litvanije u 71. minuti dolazi do vodstva preko Paulauskasa, da bi Crna Gora preokrenula preko Krstovića i Savića. Šok u 94. minuti kada za 2:2 pogađa Cernych.

U taboru Crne Gore vrlo su samokritični, a izjave su nakon utakmice dali selektor Miodrag Radulović, te dvije najveće zvijezde, Stefan Savić i Stevan Jovetić.

"Odigrali smo kako smo najavili, da smo došli da pobijedimo. Tako smo pokušali da se nametnemo protivniku koji nam je dobro odgovorio. Nijesmo imali protok lopte i šanse. U drugom poluvremenu su izmjene uradile što smo očekivali, ali desile su se dvije ključne stvari. VAR nas je presjekao, onda smo primili gol, uspjeli da se vratimo i dijelilo nas je dva minuta… Ne znam šta bih rekao dalje, ovo ne bi ispustila nijedna ekipa, samo mi", rekao je selektor Radulović, pa nastavio:

Oglasi

"Ovdje ne igra ulogu kvalitet i taktika.. Jednostavno nijesmo takmičari, teško mi je da govorim. Veoma mi je žao što nijesmo sačuvali tri boda, ali ovo moramo da zaboravimo što prije i da se odmorimo i u meču s Bugarskom budemo pravi. Vidjelo se da imamo potencijal, u posljednjoj liniji nije bilo kocentracije, a napad je proradio. Kada je trebalo biti pametan i izdržati dva minuta, mi to nijesmo uradili". 

"Mislim da je bila vrlo teška utakmica. Litvanija je bila bolja u prvom poluvremenu, mi smo počeli da igramo u drugom poluvremenu. Ako ne možeš da sačuvaš prednost u 3-4 minuta… Nijesmo dorasli, iskusni, koliko god da je bolno treba iskreno da se kaže, nijesmo za to. Nažalost, kad god treba da se pokažemo nijesmo tu", istakao je Stevan Jovetić, novi napadač Olympiacosa. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Strijelac drugog gola i stub crnogorske odbrane, Stefan Savić, također je razočaran. 

"Turbulentna i fizički zahtjevna utakmica. Primili smo gol koji nam dosta otežava. Pričao sam da treba da budemo iskusni i da čuvamo rezultat, da odigramo mangupski i ukrademo vrijeme. Odlučio je detalj, pokazali smo karakter i želju, ali nijesmo ostvarili cilj. Borili smo se, ali ostaje žal. Postigli su fenomenalan gol", istakao je. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi