Liverpool za rekord i najveću kvotu na svijetu

Nigdje nećete naći veće

Liverpool za rekord i najveću kvotu na svijetu

Sponzorski tekst

Nedjelja je dan za nove izazove, puna prilika za zaradu. Kladionice Mozzart pripremile su tri kvote za neke od najzanimljivijih fudbalskih utakmica koje se danas igraju.

Liverpool je favorit u okršaju sa Chelseajem u borbi za trofej Kupa Engleske, koji bi potencijalno mogao biti utješna nagrada za Redse i Plavce. Redsi se bore za rekordni deveti trijumf u ovom takmičenju, koji će petostruki pobjednik Chelseaja htjeti spriječiti. Gil Vicente nema velike šanse da pobjedi Porto u portugalskom prvenstvu, kao ni Rize kod Galatasaraja u turskoj Super ligi.

CHELSEA - LIVERPOOL (NEDJELJA, 17.30), DVOJKA 2,40

Chelsea je samouvjereno prošao grupnu fazu Lige šampiona, a u prvoj utakmici plej-ofa aktuelni branilac evropske krune pobedio je Lille (2:0). U Premijer ligi izabranici Tomasa Tuhela su u 25 kola zabeležili 14 pobjeda i osam remija, što im je donijelo 50 bodova i treće mjesto na tabeli. Plavi su u posljednjoj utakmici minimalnim rezultatom savladali Crystal Palace, a u slavljeničkom duhu čekaju borbu za trofej Liga kupa na Wembleyu protiv Liverpoola. Redsi su briljirali u grupnoj fazi Lige šampiona, pobjedivši u svim mečevima, nakon čega su u prvom duelu plej-ofa savladali Inter u Milanu (2:0). U prvenstvu Engleske, igrači Jirgena Klopa proveli su neko vrijeme na čelu, da bi na kraju pustili Manchester Cityja da im pobjegne. U posljednjem meču Redsi su pobijedili Leeds (6:0), te su u seriji od devet trijumfa na svim frontovima.

PORTO – GIL VINCETE (NEDJELJA, 21.30), KEC 1,32

Porto je jedini klub iz Primeire sa nulom u koloni poraza. Ostatak statistike Zmajeva sastoji se od 20 pobjeda i tri remija. Tim učinkom ekipa Serža Konseisa vodi sa 63 boda i šest koraka ispred drugoplasiranog Sportinga. Inače, u prošlom kolu duel glavnih pretendenata za tron Portugala završen je rezultatom 2:2. Zmajevi su prije nedelju dana skromno savladali Moreirense (1:0), a večeras imaju posla sa Gil Vicentom, koji je u odličnoj formi za klub takvog renomea. Petrlovi nisu izgubili u posljednjih osam mečeva u ligi, a za to vrijeme su ostvarili šest pobjeda i dva puta remizirali.

GALATASARAY - RIZESPOR (NEDJELJA, 17.00), KEC 1,48

Potražite više informacija na temu Premier league:

Galatasaray je dao znake života. Istanbulski lavovi su u prošlom kolu slavili nakon šest prvenstvenih utakmica bez pobjede, zbog čega su doveli u pitanje čak i opstanak u najvišem rangu. Galata je zabilježila samo dva trijumfa u posljednjih 15 mečeva u prvenstvu, ali je u posljednje vrijeme popravila formu sa tri borbe bez neuspjeha. Večeras joj na noge dolazi Rize, koji se nalazi u zoni ispadanja, četiri koraka od sigurne luke. Rize je bez slavlja u posljednja četiri duela.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi