Mogu li Vlahović i Juventus da sruše Villarreal i najveću kvotu na svijetu?

Kvota 2,75 na pobjedu Žute podmornice protiv Stare dame najjača u Mozzartu

Mogu li Vlahović i Juventus da sruše Villarreal i najveću kvotu na svijetu?

Sponzorski tekst

Uzbuđenje dostiže vrhunac povratkom Lige šampiona na listu.

Mozzartove kladionice ne miruju. Za danas su pripremili dvije kvote koje će svakog trenutka biti najveće na svijetu.

Jedan od njih rezervisan je za centralni meč dana. Villarreal dočekuje Juventus u prvom duelu osmine finala najjačeg takmičenja na Starom kontinentu, u jednom od najintrigantnijih duela čitavog kola. Kao osmi favorit za osvajanje "ušatog pehara" (kvota 25,0), Stara dama ima veće šanse da se plasira u četvrtfinale, ali je tako bilo i na posljednja dva gostovanja torinskog tima u ovoj fazi - protiv Lyona i Porta - pa nije uspio da opravda epitet favorita. Žuta podmornica, koja je šesta u domaćem takmičenju je u posljednjih mjesec dana uhvatila više nego pristojnu formu. Njene namjere mogao bi da osujeti srpski napadač Dušan Vlahović, koji debituje u Ligi šampiona i imaće glavnu ulogu u napadu Juventusa.

Mozzart također nudi najjače šanse za slavlje Chelseaja protiv Lillea. Plavi su, reklo bi se, dobro prošli na žrijebu, a cijeli posao mogli bi završiti večeras u Londonu.

VILLARREAL - JUVENTUS (UTORAK, 21.00), KEC 2,75

Villarreal je pravo nastupa u osmini finala Lige šampiona izborio tek u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka. U odlučujućem meču Podmornica je savladala Atalantu u gostima (3:2) i prvi put od 2009. godine ušla u nokaut fazu. Na turniru La Lige, tim Unai Emeryja je u 25 kola zabilježio 10 pobjeda i devet remija, držeći šesti mjesto sa 39 bodova na tabeli. U posljednjem meču domaćini su pobijedili Granadu (4:1). Juventus je ove godine startovao neuspješno u šampionatu Serije A, ali je sredinom sezone uspio da povrati mjesto među četiri najbolja. U 26 kola tekućeg prvenstva momci Massimiliana Allegrija upisali su 13 pobjeda i osam remija, što im je donijelo 47 bodova i četvrto mjesto na tabeli. U posljednja dva meča Stara dama je igrala neriješeno sa Atalantom (1:1) i Torinom (1:1).

CHELSEA - LILLE (UTORAK, 21.00), KEC 1.37

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Branilac titule Lige šampiona imao je uspješnu grupnu fazu u aktuelnom takmičenju. Chelsea je zauzeo drugo mjesto, izgubivši samo od Juventusa. Plavi su uspješno prošli sve faze Liga kupa Engleske, gdje su u polufinalu dva puta savladali Tottenham, a za nedjelju dana će igrati u odlučujućoj borbi za trofej protiv Liverpoola. U Premijer ligi izabranici Tomasa Tuhela ostvarili su 14 pobjeda i osam remija, imaju 50 bodova i zauzimaju treće mjesto na tabeli. U posljednjem meču Chelsea je pobijedio Crystal Palace (1:0). Lille je ove sezone bio siguran samo u grupnoj fazi Lige šampiona, gdje je uspio da iza sebe ostavi Sevillu, Salzburg i Wolfsburg. Kampanja u Kupu Francuske za doge završila je neuspjehom, dok u Ligue 1 šampionatu izabranici Joslena Gurveneka imaju devet pobjeda i remi nakon 25 kola, sakupili su 36 bodova i drže tek 11. mjesto na tabeli. Doge su remizirale sa Metzom u prošloj utakmici (0:0).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi