Historijski potez selektora Luksemburga u 83. minuti nakon što je njegov tim primio osmi gol!

Digao ruke od svog tima

Historijski potez selektora Luksemburga u 83. minuti nakon što je njegov tim primio osmi gol!

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Luksemburga doživjela je pravu katastrofu na gostovanju kod Portugala, koji je slavio sa visokih 9:0.

Očekivala se pobjeda Portugala koji je dominantan u našoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali u Luksemburgu su ipak vjerovali da će to biti nešto "pristojnije".

Međutim, unatoč nedostatku nekih ključnih igrača poput Ronalda, Portugal nije imao milosti prema rivalu, pa je na kraju zabio čak devet golova.

Mreža gostiju sačuvana je samo 12 minuta, a onda Inacio pogađa za 1:0 na asistenciju Brune Fernandesa. Samo šest minuta kasnije Goncalo Ramos donosi Portugalcima 2:0.

Do kraja prvog dijela Ramos postiže još jedan gol, a potom i Inacio. Sa 4:0, Portugal je mirno ušao u drugo poluvrijeme, ali je uspio da postigne još pet golova.

Oglasi

U 57. minuti Diogo Jota je postigao gol za 5:0 na treću asistenciju Fernandesa. U 67. minuti Horta je strijelac, a u 77. minuti gol za 7:0 postiže Diogo Jota, njegov drugi večeras.

Nakon tri asistencije, Bruno Fernandes u 83. minuti postiže gol za 8:0. Tu je selektor gostiju Luc Holtz shvatio da je sve gotovo. Bio je toliko ponižen da je jednostavno napustio teren i otišao u svlačionicu.

Digao je ruke od svoje reprezentacije, a u 88. minuti Joao Felix je na asistenciju Rubena Nevesa dokrajčio nesretne goste.

Portugal ima šest od šest u kvalifikacijama i usamljen je na vrhu sa maksimalnih 18 bodova, dok Slovačka ima 13, a Luksemburg 10 bodova. Po šest bodova imaju BiH, Island i Lihtenštajn.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naš nacionalni tim se obrukao ponovo, pa je u Rejkjaviku sa 1:0 poražen od Islanda, dok je Slovačka sa 3:0 dobila Lihtenštajn, a interesantno da je sve golove domaća selekcija postigla za samo šest minuta na početku meča.

Top Komentari

Kakaks
Tako se igra
1 0
Bajernovac
Portugal 20 suteva pored gola 6 u gol i 6-0 ljudi sve sto je islo u gol uslo al su majstori nema sta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi