Zbog driblinga na Maksimiru cijena će mu otići u nebo, u januaru će Hrvat biti glavna meta mnogima!

Od bauštele do reprezentacije

Zbog driblinga na Maksimiru cijena će mu otići u nebo, u januaru će Hrvat biti glavna meta mnogima!

Endin Čaušević

Hrvatska je pobjedom protiv Armenije (1:0) izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a najveći dobitnik u ove dvije utakmice Vatrenih je Marco Pašalić. Igrač Rijeke je neočekivano dobio šansu koju je itekako iskoristio, a zbog jednog poteza o njemu jutros bruji Evropa.

Pašalić se prije nekoliko sedmica uopšte nije našao na spisku Zlatka Dalića za ključne utakmice kvalifikacija protiv Latvije i Armenije, te čak nije bio ni na rezervnom spisku selektora Hrvatske.

Međutim, zbog velikih problema s povredama Dalić je spisak morao da mijenja, a poziv je uputio i igraču Rijeke koji je dobio priliku da igra u obje utakmice i ostavio je veoma dobar utisak.

Ovaj 23-godišnjak koji je prije nekoliko godina radio u Njemačkoj na baušteli protiv Latvije je upisao debi za reprezentaciju Hrvatske čime je ostvaren njegov najveći san, a Dalić mu je dao šansu i u sinoćnjem meču.

Pašalić je dobio priliku da odigra skoro pola sata protiv Armenije na Maksimiru i pokazao je o kakvom potencijalu se radi, te zašto je dobio poziv selektora Hrvatske.

Oglasi

Ostavio je dosta dobar utisak u obje utakmice, no potez na sinoćnjem meču protiv Armenije se jutros prepričava širom Hrvatske.

Pašalić je u 88. minuti bio u skoro nemogućoj situaciji jer su ga okružila dvojica igrača Armenije, ali je nevjerovatnim driblingom uspio da ih prođe zbog čega je dobio ovacije s tribina zagrebačkog Maksimira.

Sjajan dribling reprezentativca Hrvatske POGLEDAJTE OVDJE.

Ovaj potez oduševio je mnoge, a sigurno je da zbog Pašalićevih nastupa najviše trljaju ruke u Rijeci jer sigurno je da igre ovog 23-godišnjeg ofanzivca neće proći nezapaženo, te neće biti čudo ukoliko on već u januaru promijeni klub.

Pašalić je u Rijeku stigao ovog ljeta iz Borussije Dortmund i sjajnim nastupima izborio se za poziv u reprezentaciju Hrvatske. S Rijekom ima ugovor do ljeta 2027. godine i njegova cijena prije nastupa za Hrvatsku bila je oko 350.000 eura, no sigurno je da će sada drastično da se poveća.

Ovaj 23-godišnjak je inače rođen u Karlsruheu gdje je i počeo karijeru, a nastupao je i za rezervne timove Stuttgarta i Dortmunda. Ljetos je stigao u Rijeku i ispostavilo se da je na taj način napravio najbolji mogući potez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dosadašnjem dijelu sezone na 19 mečeva zabio je sedam golova i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi