Utakmica večeri u Ligi prvaka i strah od najgoreg: "Ne krećite se u grupama po gradu"

Marseille dočekuje Tottenham

Utakmica večeri u Ligi prvaka i strah od najgoreg: "Ne krećite se u grupama po gradu"

Edmir Škorić

Utakmica Marseille - Tottenham biće vjerovatno najzanimljivija od onih koje su na programu večeras (utorak 1. novembar) u okviru posljednjeg, 6. kola grupne faze Lige prvaka. I dok su u mnogim grupama stvari odavno riješene, u ovoj grupi vodiće se žestoke bitke.

Tottenham gostuje Marseilleu u grupi D. Englezi su vodeći sa osam bodova, Sporting i Eintracht Frankfurt zaostaju po bod, a posljednji je Marseille sa šest bodova. Pobjeda francuskom velikanu donosi plasman u nokaut fazu, Conteovom Tottenhamu bi i bod trebao biti dovoljan.

Utakmica na Stade Velodromeu je ključna, a igrači Antonija Contea imali su tešku večer. I ne radi se o problemima putovanja iz Engleske u Francusku. Da igrači Tottenhama nemaju dovoljno sna pobrinuli su se u ponedjeljak navečer navijači domaćeg tima, koji su dva puta budili gostujuće fudbalere vatrometom ispred hotela u kojem su odsjeli. Prvo u 1:30 ujutro, a onda i u 4:30.

Iako će tribina Visage Nord, na kojoj sjede najvatreniji navijači Olympiquea iz Marseillea, biti zatvorena tokom utakmice u utorak, Englezi ipak očekuju vrlo vruću atmosferu. Tottenham je čak upozorio svoje navijače da se ne kreću gradom u većim grupama i ne pokazuju klupske boje. Oko dvije hiljade ih je stiglo u Francusku.

"Očekujte neprijateljski prijem. Budite oprezni tokom svog boravka u Marseilleu", stoji u službenom saopštenju kluba. Ranije su gradske vlasti zabranile Englezima boravak u gradskim zonama uz lokalnu luku.

Oglasi

Duel Marseille - Tottenham počet će u 21 sat i bit će apsolutno zanimljiv, jer je ulog ogroman, a Marseille je u posljednje vrijeme podigao formu, baš kao i sastav iz sjevernog Londona, dok će naravno dosta toga ovisiti i o duelu Sportinga i Eintrachta.

Gledajući imena, derbi kola igrat će Bayern i Inter, no u toj grupi je sve odavno riješeno. Bavarci osigurali prvo mjesto, Inter također drugo, Barcelona je treća, a Plzen četvrti.

Edin Džeko vjerovatno neće biti starter, baš kao ni povrijeđeni Romelu Lukaku. Reprezentativac BiH bi trebao biti sačuvan za derbi s Juventusom koji se igra za vikend. Očekuju se promjene i u sastavu Bayerna.

Što se tiče ostalih grupa, u grupi B Club Brugge i Porto osigurali su nokaut fazu. Brugge gostuje u Leverkusenu, a Porto dočekuje Atletico Madrid. Ta dva meča igraju se u onom ranijem terminu od 18:45 sati.

Ono što je jedino ostalo da saznamo u toj grupi je ko će u nokaut fazu Evropske lige, a ko ispada. Atletico je sada treći sa pet bodova, Bayer zadnji s jednim bodom manje, pa će i jedni i drugi večeras imati dodatni motiv.

Zanimljiv bi mogao biti i duel Liverpoola i Napolija u grupi A, no tamo su ova dva tima već osigurala nokaut fazu, dok Ajaxu u gostima kod Rangersa u Škotskoj i bod donosi nastavak takmičenja u Evropi, odnosno nastavak u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladionica Volcanobet nudi sve mečeve u bogatoj ponudi sa sjajnim kvotama, a možete da ih pronađete na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi