Jedinica na Fiorentinu i dvojka na Middlesbrough najveće na svijetu u Mozzartu

Nigdje nećete da nađete veće

Jedinica na Fiorentinu i dvojka na Middlesbrough najveće na svijetu u Mozzartu

Sponzorski tekst

Petak je tradicionalno uvod u buran i fudbalom bogat vikend širom Evrope. Za danas su bukmejkeri Mozzarta spremili dvije kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svijetu.

U pitanju je jedinica na Fiorentinu protiv Torina u Seriji A i dvojka na Midlsbro protiv Hadersfilda u sklopu Čempionšipa.

FIORENTINA - TORINO (PETAK, 18.30), KEC 2,30

Fiorentina se prilično dobro drži u prvom krugu šampionata Italije i bori se za plasman u Ligu šampiona. Sa 30 osvojenih bodova Ljubičasti se nalaze na petom mestu na tabeli Serije A i samo bod zaostaju za četvrtoplasiranom Bolonjom. Pošto je u prošlom kolu pobjedila Moncu sa 1:0, Fiorentina je produžila niz neporaženosti na svim turnirima na čak sedam mečeva. U domaćim utakmicama u ligi, Ljubičasti su nanizali tri slavlja. Torino je vjerovatno očekivao da će se takmičiti za plasman u međunarodna takmičenja, ali je ekipa Ivana Jurića za sada daleko od cilja. Bikovi su sa 24 boda na 10. mjestu na tabeli i četiri koraka zaostaju za šestoplasiranom Romom. Torino je remizirao sa Udinezeom 1:1 u prošlom kolu, i time je produžio seriju bez neuspjeha na četiri susreta. Kada je reč o ligaškim gostovanjima, Torino se radovao jednom u posljednjih šest okršaja.

HADERSFILD - MIDLSBRO (PETAK, 20.45), DVOJKA 1,85

Hadersfild je neporažen u šest od posljednjih osam kola Čempionšipa, ostvarivši dvije pobjede i četiri remija u tom opsegu. Učinak Terijera nije loš, jer su u sedam od osam proteklih duela uspjeli da postignu gol, ali su i na ovim utakmicama primali golove. Imaju pet bodova ispred zone ispadanja. U prošlom kolu Hadersfild je savladao Blekburn sa 3:0. S druge strane, Midlsbro je u prošloj rundi izgubio minimalno od Roterama sa 0:1, čime je prekinuo pobjednički niz u svim takmičenjima od tri utakmice. Sada je Boro na 14. poziciji na tabeli sa 33 osvojena boda, samo tri poena daleko od zone plej-ofa. Midlsbro je loše igrao na strani posljednjih sedmica, ostvarivši samo jedan trijumf u prethodnih pet ligaških susreta van kuće.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi