Prije deset godina je molio Pogbu za fotografiju, danas mu Francuz može samo čistiti kopačke

Svjetskom prvaku prije kraj karijere

Prije deset godina je molio Pogbu za fotografiju, danas mu Francuz može samo čistiti kopačke

Admin Čaušević

Paul Pogba bi sa 30 godina mogao okačiti kopačke o klin, razlog je suspenzija koja ga čeka nakon što je po drugi put bio pozitivan na doping testu. Francuz je nekada bio među najboljim veznjacima svijeta, a sada kada se nalazi u najboljim godinama je na samom dnu. 

Pogba je na početku karijere bio istinska zvijezda i dečko o kojem je brujio fudbalski svijet, posebno kada je igrao u Juventusu.

Tada su se od Francuza očekivale velike stvari, postao je planetarno popularan i mnogi mališani su s njim željeli imati fotografiju pošto su na njega gledali kao na fudbalskog uzora.

Među brojnim mališanima bio je i dečko kojem danas s obzirom na razvoj situacije i okolnosti Pogba može brisati samo kopačke.

Riječ je o super talentovanom Ardi Guleru. Turčin se ponosno prije deset godina fotografisao sa Pogbom, a danas je član Real Madrida.

Oglasi

Guler je ljetos stigao među Kraljeve i oduševio je apsolutno sve, ali problemi s povredama su ga odvojili sa terena.

I dok je pitanje dana kada će Guler zablistati na velikoj sceni to više sigurno neće biti slučaj sa Pogbom koji već sada može razmišljati o završetku karijere.

Arda Guler i Paul Pogba prije deset godina

Mladi Turčin je ljetos plaćen 20 miliona što dovoljno govori o kakvom potencijalu se radi pošto tek ima 18 godina.

Juventus ga je totalno isključio iz ekipe. Ne smije doći u trening kamp niti čak komunicirati s bilo kojim članovima kluba, a tek viđati se.

Francuz se suočava i sa dvogodišnjom suspenzijom što bi sigurno najbolniji udarac do sada pošto već godinama nije igrao na svom nivou zbog stalnih problema sa povredama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo je ljeto 2016. godine kada je Manchester United platio Pogbu 100 miliona eura, očekivalo se da veznjak bude i kandidat za Zlatnu loptu u to vrijeme, međutim transferom na Old Trafford je počeo njegov postepeni sunovrat. 

Prolazak Uniteda kroz tranzicioni period, učestale smjene trenera i brojne povrede su obilježile Pogbin boravak među Crvenim đavolima. Prelazak u Juventus mu je trebao biti svjetlo na kraju tunela, ali se desilo suprotno. 

Oglasi