Nehumani uslovi, podjela bodova i sporna sudijska odluka obilježili meč u Posušju
Foto: Facebook - HŠK Posušje

Hercegovački timovi odigrali meč s dosta prilika

Nehumani uslovi, podjela bodova i sporna sudijska odluka obilježili meč u Posušju

E. Ganibegović

Odigrana je još jedna utakmica 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine o kojoj će se dugo pričati, ali opet po negativnim stvarima. Ovaj put su to pored spornih sudijskih odluka bili i vremenski uslovi koji su uništili travnjak Mokrog doca i učinili ga vrlo neuslovnim za igru, a na njemu su Posušje i Leotar podijelili bodove odigravši 1:1.

Već nakon dvije minute povelo je Posušje. Jović se lijepo snašao, prebacio loptu do Bobana koji ne griješi i pogađa za vodstvo domaćeg tima.

Gosti iz Trebinja odmah su došli do izjednačenja. Čubrilo je u osmoj minuti centrirao iz kornera, a za 1:1 pogodio je Handžić.

Igrala se 18. minuta kada šut Tahrića iz slobodnjaka ide malo preko gola domaće ekipe, a na drugoj strani Rozić pogađa prečku.

Prijetili su nakon toga Maglica na jednoj i Čavić na drugoj strani, a onda sporna situacija koja je otišla na štetu domaćina.

Jedan od igrača Leotara igrao je očito rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudija se nije oglašavao.

Oglasi

Protesti domaćih bili su uzaludni, odluka se naravno nije promijenila, niti postoji VAR koji bi mogao da sugeriše da se radi o kaznenom udarcu.

Moglo je Posušje do novog vodstva u 57. minuti kada je Boban sjajno uposlio Dadića, no Puletić brani njegov šut s nekih sedam metara.

Pokušavali su do kraja Begić, Šipovac i Rozić, Posušje je krenulo po tri boda i imalo inicijativu na kraju susreta, no ostalo je 1:1 iz osme minute.

Nakon ovog meča Posušje je sedmo s 24 boda, dok Leotar ima dva manje na desetoj poziciji. U narednom kolu Posušje gostuje kod prvaka Zrinjskog, dok Leotar dočekuje Igman.

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 20. kolo:

Posušje - Leotar 1:1 (Boban 2'; Handžić 8')

HŠK Posušje: Kukić, Maglica, Brković, Rozić, Pavlović, Begić, Jović, Toca, Lučić, Dadić, Boban

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Puletić, Uzelac, Čubrilo, Handžić, Šipovac, Aćimović, Đajić, Tahrić, Cmiljanović, Čavić, Georgiev.

Top Komentari

nakopitam
Leotar je bratski klub sa skretnicarima. Nista cudno sto kradu
1 4
Brazuka
Posušje je sada ozbiljan kandidat za ispasti. Težak raspored i tanak kadar. Brekalo ne vodi to dobro previše licnih interesa.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi